Ugrás a tartalomra

Tadić i Pastor dogovorili nastavak saradnje

 

Nesporazumi između Demokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara, koji su počeli u republičkom parlamentu  prilikom glasanja o budžetu a kulminirali isključivanjem SVM-a iz vlasti u Subotici, uskoro bi mogli biti prevazađeni. Naime, lideri ovih stranaka Boris Tadić i Ištvan Pastor na jučerašnjem sastanaku usaglasili se o potrebi nastavka starteške saradnje i u budućnosti.

Iako ni u saopštenju iz DS-a ni iz SVM-a juče nije bilo moguće čuti više detalja o tom dogovoru, nezvačino saznajemo da s obe strane postoji volja da se reše nesporazumi koji traju već dva-tri meseca, a koji su u jednom trenutku doveli u pitanje i stabilnost vladajuće koalicije. Po našim saznanjima, na jučerašnjem sastanku razgovarano je i o problemima u Subotici i Senti, gde je koalicija praktično raskinuta, te konstatovano da razgovore o svim nesporazumima treba nastaviti.

U saopštenju iz Demokratske stranke navodi se samo da su “predsednik Demokratske stranke Boris Tadić i predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor razgovarali o nastavku strateške saradnje dve stranke, uprkos aktuelnim problemima koji su se dešavali u lokalu i u prošlosti”. Dodaje se da su se Tadić i Pastor dogovorili da se u budućnosti problemi rešavaju dijalogom, te da DS i SVM nastave “tradicionalno dobru saradnju, posebno na ubrzavanju evropskih integracija Srbije”.

Jučerašnjem sastanku, kako saznajemo, prisustvovao je i šef vojvođanskog odbora DS-a Dušan Elezović.

B. D. S.

Többi hír