Ugrás a tartalomra
2022.09.24 - 16:09

Szüreti Sokadalom Radanovácon

Szüreti Sokadalom Radanovácon

 Kultúrműsor, színházi előadás, kézműves-foglalkozás és lovaskocsikázás várta mindazokat, akik ellátogattak a radanováci Szüreti Sokadalomra. Felléptek a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület és a Palics Magyar Művelődési Egyesület táncosai is.
 

Fiatalok és idősek egyaránt érdeklődtek a kézműves-foglalkozások iránt. Volt gyertyakészítés, szövés, fonás, de nemezelni is lehetett. Nem kellett hozzá más csak türelem, gyapjú, víz, szappan és két szorgos kéz.

Békésapáti T. Zsófia, nemezkészítő: „Úgy határoztunk, hogy nem a makacs szamárkát fogjuk elkészíteni gyapjúból a szürke szamarat, hanem bizony az aranyszőrű bárányt fogjuk elkészíteni. Merinó gyapjúval dolgozunk ma a gyerekekkel. Az miatt választottuk az aranyszőrű bárányt, mert nemsokára ugye felhajtják a birkákat a legelőkről.”
 

A kultúrműsor sem maradhatott el, amelyen a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület és a Palics Magyar Művelődési Egyesület táncosai, valamint a Duhaj Zenekar is fellépett.
 

Az eseményt a Radanovác a mi kis falunk Egyesület, a radanováci helyi közösséggel és a VMSZ helyi szervezetével karöltve szervezte meg.

Brezovszki Roland, a VMSZ radanováci helyi szervezetének elnöke: „Egyértelműen a közösségépítés, a közösség szórakoztatása, összefogása a küldetése ennek az egyesületnek, amelynek neve Radanovác a mi kis falunk. Úgy gondoljuk, hogy egy kis kultúrprogrammal, egy kis felvonulással a mi kis városrészünkben, vagy falunkban, egy kicsit megtudjuk mozgatni mindazokat, akik még lehetnének és még gazdagabbá tehetnék ezt a térséget, vagy az itteni társadalmi életet.”
 

Jótékonysági babgulyással is kedveskedtek a kilátogatóknak, amelynek ára önkéntes adomány volt. A bevételt a radanováci óvoda fejlesztésére szánják.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2022.12.06 - 08:59
Az ország arra törekszik, hogy a 2023. évben is gazdasági növekedést valósítson meg.
A köztársasági képviselőház hétfőn megkezdte a vitát a jövő évi állami költségvetésről