Ugrás a tartalomra

Szüreti napok Bácsfeketehegyen

Szüreti napok Bácsfeketehegyen

 Színes programmal várták az érdeklődőket a szervezők. A gasztronómia iránt rajongók birkapaprikás főzőversenyen is összemérhették tudásukat. Sőt, ingyenes lángossal is kedveskedtek a programra kilátogatóknak.
 

Népzenétől voltak hangosak Bácsfeketehegy utcái szombaton. A szüreti napokat lovasfelvonulással nyitották meg. Vajda Noa Pálma tizenkét éve néptáncol. „Most majd lovaskocsikkal fogunk végigmenni az egész falun. Minden helyen megállunk majd táncolni egy kicsit, hogy az egész falu lásson minket.”
 

A hagyományápoláson kívül a gasztronómiára is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők. Több mint húsz üstben főtt a birkapaprikás. A résztvevők számára 3 kilogramm húst és tűzifát is biztosítottak a szervezők. Szabó László minden évben részt vesz a szüreti napokon. „Ez alkalommal, mivel szüreti napról van szó, birkapaprikást főzünk. Hagyományosan, feketicsi módon. Birkahúsból, hogy finomabb legyen. Van egy titok, ami még belekerül az ételbe. Ettől lesz finomabb.”
 

A szüreti napokat idén 49. alkalommal szervezték meg. Kerekes Zoltán, szervező: „A közösségépítés elsősorban a szerepe. Nagyon sok ember jön el erre a rendezvényre. Az egész falu várja mindig. Kiszabadulnak az emberek, főznek egy jót. Táncosaink vannak, akik most jelenleg járják a falut. Elmennek szőlősgazdákhoz, ahol táncolnak. Az utolsó megállójuk itt lesz, a nyári színpadon. Az egész bácsfeketehegyi közösség megmozdul erre a rendezvényre.”
Mutass többet

A legkisebbeket mini vidámpark várta, ahol kedvükre játszhattak. De íjászbemutatóval és íjászversennyel is készültek a szervezők.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV