Ugrás a tartalomra
2021.02.11 - 18:46

A szennyezett Krivajára és a kellemetlen szagra hívta fel a figyelmet

A szennyezett Krivajára és a kellemetlen szagra hívta fel a figyelmet

 A szerb kormányhoz, illetve a környezetvédelmi illetékesekhez fordult segítségért Fremond Árpád a köztársasági parlament ülésén.

A VMSZ képviselője felszólalásában úgy fogalmazott, hogy Topolyán az utóbbi években fellendült az élet, egyre több befektető érkezik a településre, a labdarúgó akadémia megépítése és a diákotthon befejezése is komoly sikerként könyvelhető el. Ezeket a dolgokat azonban beárnyékolja a levegő és a Krivaja folyó szennyezése. A politikus ennek megoldását sürgette. Kiemelte, épül a szennyvíztisztító, és a magáncégeknek is segíteni szeretnének saját szűrőik és előtisztítóik kiépítésében, ebben kérik a környezetvédelmi illetékesek támogatását.

Fremond Árpád, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Mindenki, aki Topolyán jár, sajnos a kellemetlen szagot jegyzi meg a településről. Ne beszéljek a szomszédos faluról, Bajsáról, amin keresztül folyik a Krivaja folyó, amelynek borzasztóan kellemetlen szaga van a környezetszennyezők miatt. Sajnos nagyon sok a környezetszennyező tényező, Topolya városi csatornahálózatától kezdve a különféle vállalatokig. Jelenleg épül a szennyvíztisztító, amellyel a probléma egy része megoldódik majd.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2021.02.26 - 08:32
Jégvédelmi rendszerek fejlesztése érdekében újabb 1,4 milliárd dináros kölcsön felvételéről hozott csütörtöki ülésén
A hatalom indokoltnak, az ellenzék meggondolatlannak tartja a vajdasági kormány költekezését