Ugrás a tartalomra
2021.07.06 - 19:18

Szabadkán zárta kétnapos látogatását Kövér László

Szabadkán zárta kétnapos látogatását Kövér László

 Megtekintette Bíró Károly, a város egykori polgármesterének egész alakos szobrát, akinek nevéhez fűződik a város és Palics legszebb szecessziós épületeinek, egyebek között a szabadkai Városházának az építése is.
 

Ebből az alkalomból Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Szajkó Istvánnak, a szabadkai Városházát ábrázoló festményét és egy Kincses kalauzt ajándékozott Kövér Lászlónak.

Az Országgyűlés elnöke ellátogatott a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karra is, ahol Ivanović Josip, a kar dékánja, Pintér Krekić Valéria dékánhelyettes és Námesztovszki Zsolt, az MTTK tanára fogadták és kalauzolták végig az 1875-ben felépített épületben, amely, ahogyan fogalmaztak, ismét Szabadka szépe lesz. A dékán megköszönte az anyaország hatalmas támogatását. Ivanović Josip méltatta Pásztor Istvánt és a vajdasági magyar politikum érdemeit abban, hogy a kar hamarosan az eddigi 1200 helyett mintegy 3800 négyzetméternyi területen nyújthat majd európai színvonalú felsőoktatást.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2021.09.16 - 09:35
A kishegyesi helyi közösségben a közelmúltban tartottak helyi közösségi választást.
Tervekről, elképzelésekről a kishegyesi helyi közösség új tanácselnökével
2021.09.16 - 08:56
Modern és meglehetősen időszerű témának számít Szerbiában a körkörös, vagyis az újrafelhasználáson alapuló gazdaság m
A lakosság felelősségteljes hozzáállása az újrahasznosítás alapja
2021.09.16 - 08:52
A köztársasági képviselőház egyhangúlag megszavazta szerdán a szerb nyelv közéletben való használatáról és a cirill í
A szerb egység, a szabadság és a nemzeti zászló napján szavazta meg a parlament a szerb nyelv közéleti használatát szabályozó törvényt