Ugrás a tartalomra

Szabadka jól gazdálkodik

1,92 milliárd dinárt használt Szabadka a városi fejlesztésekre az elmúlt fél évben. Ez 150 millió dinárral több az előző félévhez viszonyítva.

Az egyik legfontosabb beruházás a Népszínház épületének újjáépítése, a Palicsi-tó vízminőségének javítása és a Zsinagóga rekonstrukciója.
Szabadkának több probléma megoldásával is sikerült megküzdenie. Ilyen a Palicsi-tó vízminőségének javítása és a biológiai sokféleség megőrzése, melyre 5,8 millió euró vissza nem térítendő kölcsönt biztosított a Német Fejlesztési Bank – mondta el félévértékelő sajtótájékoztatóján Szabadka polgármestere.

A Zsinagóga épületének keleti és déli homlokzatának rekonstrukciója is befejeződött, melynek költségvetése alacsonyabb lett, mint amire számítottak. Ennek köszönhetően megkezdődhet a Zsinagóga északi részének felújítása is.

Maglai Jenő elmondta, 2016. végéig Szabadkán az új befektetőknek köszönhetően legalább kétezer új munkahely nyílik meg. Ezzel szeretnék megállítani a fiatalok tömeges kivándorlását. „Én azt remélem, hogy a jövőben az önkormányzat és a közösség arra fog törekedni, hogy megpróbáljunk hatni a munkaadókra, hogy növekedjen az átlagbér. Sajnos az alacsony fizetések miatt a fiatalok még mindig nagy számban hagyják el Szabadkát. Az átlagbért lassan emelni kell, hogy megőrizzük a minőségi munkaerőt.”

Az elmúlt fél évben a város közel 200 millió dinárral csökkentette a kiadásait, a pénzügyi fegyelem bevezetésével a bevételek 150 millió dinárral emelkedtek meg.

Újságírói kérdésre hogy hogyan oldják meg a bevándorlók jelenlétének helyzetét a polgármester elmondta, nem fordíthatnak hátat ennek problémának, és a következő néhány hónapban ezt fogják megvitatni.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír