Ugrás a tartalomra

Szabadka évszázados jellegének megőrzése 21. századi életkörülmények mellett

A magyar érdekek hangsúlyosabb jelenléte a szabadkai önkormányzatban
A városnapot követően minden szabadkai helyi közösségbe ellátogatnak az önkormányzat munkatársai annak érdekében, hogy felmérjék az ott uralkodó állapotokat és a polgárok igényeit.

Dr. Pásztor Bálint, a Városi képviselő-testület elnöke elmondta, hogy a héttagú Városi Tanácsba Kern Imre alpolgármester mellett három tanácstagot delegálhatott a Vajdasági Magyar Szövetség, valamint egy polgármesteri segédet. Szavai szerint ez masszívabb jelenlétet biztosít a testületben mint amilyen az előző években volt, ez pedig lehetővé teszi azt, hogy a magyar emberek érdekei hangsúlyosabban jelenjenek meg az önkormányzat munkájába. Pásztor elmondta, két alapvető célkitűzéssel látnak a munkához, amelyet már a kampány folyamán is megfogalmaztak.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, VKT, Szabadka: „Az egyik Szabadka évszázados jellegének megőrzése. Tehát mi azt szeretnénk, ha Szabadka egy közép-európai város maradna, hiszen Szabadka legalább annyira a miénk, mint a velünk együtt élőké, illetve mindenki másé. Emellett pedig azt szeretnénk, ha a 21. századi életkörülmények között élhetnének az emberek. Innen a városházától két kilométerre már olyan körülmények uralkodnak, amelyeken az elmúlt évtizedekben senki nem volt képes vagy hajlandó változtatni. Éppen ezért oda fogunk figyelni arra, hogy ahova csak lehet eljuttassuk az aszfaltos utat, mert ez a 21. században egy magától értetődő dolog, bővüljön a csatornahálózat, az ivóvízhálózat, a közművek elérhetőek legyenek a lakosok számára. Ez az a két célkitűzés, ami minden mást felölel."  

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír