Ugrás a tartalomra

SVM: DS da otkrije ime kandidata za gradonačelnika Subotice

Kandidat Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) za gradonačelnika Subotice Jene Maglai, pozvao je na današnjoj pres konferenciji rukovodstvo Demokratske stranke (DS) u Subotici da otkriju ime kandidata za gradonačelnika ovog grada.
Maglai je ocenio da je realno da gradonačelnik Subotice u narednom periodu bude iz redova ili SVM ili DS.

"SVM je izašao sa imenom i prezimenom našeg kandidata, kao i pre četiri godine, a dve nedelje pred izbore DS ne izlazi sa imenom svog kandidata. Mislimo da je krajnje vreme da se to uradi, s obzirom na to da je DS juče prezentovao javnosti izborni program vezan za Suboticu", rekao je Maglai.

On je ocenio da izborni program "bez oznake ko je osoba koja ima kapaciteta, ugleda, dostojanstva da taj izborni program i sprovede" ne znači mnogo.

"Mislimo da bi bilo neophodno da se to uradi, te da bi bilo nefer i nekorektno prema građanima Subotice da se u ovom smislu ponovo 'prodaje mačka u džaku', kao i pre četiri godine", rekao je Maglai.

Kandidat za gradonačelnika iz redova SVM-a pozvao je predstavnike DS-a da 27. aprila, ili 02. maja u večernjim časovima održe debatu na temu izbornih programa ove dve političke stranke.

"Mislimo da građani Subotice zaslužuju da popričamo o temama koje su interesantne za Suboticu, kao što su izgradnja obilaznice, zgrade Narodnog pozorišta, izgradnje bazena, budžetu grada, a ne da pokušavamo realizaciju izbornih programa, a da se ne zna ko će biti ta osoba koja će biti nosilac realizacije", smatra Maglai.

On je ocenio da je juče predstavljeni izveštaj o radu DS-a "problematičan" i dodao da bi izveštaj trebalo bi da bude predstavljen kao rezultat tima koji radi u gradskom veću, a ne jedne političke stranke, odnosno da se ne prisvajaju rezultati rada sadašnjih i bivših političkih partnera u vlasti.

Maglai je takođe rekao da se SVM protivi najavljenoj prenameni projekta izgradnje zgrade Narodnog pozorišta, kojim bi u tom objektu bio izgrađen multipleks bioskop, najavivši preispitivanje celog projekta od 1995. godine pa na ovamo, ukoliko SVM bude stožer vlasti u Subotici.

Radio Televizija Vojvodine