Ugrás a tartalomra

Stabil Magyarkanizsa költségvetési helyzete a helyi Képviselő-testület szerint

Stabil Magyarkanizsa költségvetési helyzete a helyi Képviselő-testület szerint

 A büdzsé 2022 első fél évére vonatkozó jelentését fogadta el a testület 17. rendes ülésén.

A községi költségvetés az év első felében 516 millió dinár volt, ami 91 millióval több, mint tavaly. Az ülésen egyébként elfogadták a nyilvános elismerések odaítélésére vonatkozó rendeletet is.
 

Az ülésen felmentették Újvári Zsombort községi tanácstagot, és helyére Dobó Ella került. Egyhangúlag döntöttek arról, hogy Orom Helyi Közösség megkapja a helyi általános iskolához tartozó ingatlan használati jogát. Az ülés legfontosabb napirendi pontja a községi költségvetés megvalósulásáról szóló jelentés volt. 2022 első fél éveben a bevétel 516 millió dinár volt, ami 91 millióval több, mint tavaly. Pletikoszity Tibor, magyarkanizsai frakcióvezető, VMSZ: „56 millióval volt nagyobb összeg, amiket pályázatokon sikerült megnyerni, 35 millióval több a kőolajszármazékok után befolyt összeg. A kiadás 524 millió dinár volt. A beruházások közül kiemelném az aszfaltozásokat Martonos, Oromhegyes és Magyarkanizsán, játszótér felújítás valamint óvoda korszerűsítés.”
 

A 24 napirendi pont között szerepelt a Tiszamenti Vízművek veszteségeinek fedezéséről, valamint a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat nyereségének elosztásáról szóló rendeletet is. Az ülésen szó esett még a nyilvános elismerésének odaítéléséről is, amelynek kiosztására a község napja alkalmával kerül majd sor. Beharović Ervin, önkormányzati képviselő, Szerb Haladó Párt, Magyarkanizsa: „Ki lesz osztva egy Pro Urbe Érdemérem, öt köszöntő oklevél és Juventus Pro Urbe érdemérem lesz kiosztva, azoknak a polgárainknak, akik munkásságukkal hozzájárultak a magyarkanizsai fejlődéséhez, a díjakat Magyarkanizsa Község Napján lesznek kiosztva.”
 

Az ülésen elfogadásra került a községi intézmények munkájáról szóló jelentés is, valamint a2023-as évi munkaprogramjaik is.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV