Ugrás a tartalomra
2021.07.23 - 08:39

Pék Zoltán: A gazdaság fizetőképességét meg kell őrizni

Pék Zoltán: A gazdaság fizetőképességét meg kell őrizni

A gazdaság fizetőképességének és forgóeszközeinek megőrzésére irányuló pénzügyi támogatás törvénybe iktatásáról szólva Pék Zoltán, a VMSZ képviselője a szerbiai parlament mai ülésén ismeretette a törvénnyel kapcsolatos részleteket.

Mint hangsúlyozta, ezzel a törvénnyel – melyre a koronavírus-világjárvány gazdaságra gyakorolt következményei miatt van szükség –, lefektetik a gazdasági szubjektumoknak odaítésére kerülő hitelek feltételeit, amelyeket az érintettek 2020. december 10-éig nyújthattak be a Szerb Köztársaság Fejlesztési Alapjánál.

A törvény előírja ki és milyen feltételekkel kaphat célirányos hitelt, ki hajtja végre a törvényt, és hogyan ellenőrzik a pénzeszközök felhasználását.

– Ezekre az eszközökre azoknak a vállalkozóknak, szövetkezeteknek, mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak van joguk, amelyek többségi magántulajdonban, vagy szövetkezeti tulajdonban vannak, és melyek termelői, szolgáltatói, kereskedelmi vagy mezőgazdasági tevékenységet folytatnak – mondta a képviselő. – A törvény kimondja azt is, mire nem használhatóak ezek az eszközök, többek között a szerencsejátékok, és ehhez hasonló tevékenységek, valamint a kőolaj, és a kőolajipari származékok forgalmazása területén.

 

A törvény részleteit ecsetelve Pék többek között rámutatott, hogy a törlesztési idő 48 hónap, az évi kamat szintje 1 százalék, és a hitel teljesen dinár alapú. A hitel minimális összege 1 millió dinár gazdasági szubjektumok esetében és 200.000 dinár vállalkozók, szövetkezetek esetében.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó
Többi hír
2021.09.23 - 13:38
Az elmúlt egy év munkásságát foglalta össze Fejsztámer Róbert, a Vajdasági Magyar Szövetség magyarkanizsai polgármest
Fejlesztések soráról számolt be Magyarkanizsa polgármestere