Ugrás a tartalomra
2021.06.10 - 09:57

Pecesor is választ vasárnap

A falu iskolájában tegnap új játszóteret avattak fel
Pecesor is választ vasárnap

Régi vágya vált valóra szerdán a pecesori gyerekeknek: az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola pecesori, kihelyezett tagozataként működő tanintézmény udvarán a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából egy modern, izgalmas játszóteret avattak fel. Györe Decsov Emese, a Magyar Nemzeti Tanács Kulturális Bizottságának tagja más ajándékot is hozott: az öt óvodásból három őszre elsős lesz, ők tanszercsomagot kaptak, de az összevont tagozaton tanuló hét alsós kisdiáknak is átadtak egy-egy hasonló tartalmú ajándékot.

A napokban többször is szóltak a hírek erről az Óbecse községhez tartozó kis faluról: szombaton a májusban 96 éves korában elhunyt, pecesori származású, a növényi kórélettan tudományágának a megalkotásával nemzetközi hírnevet szerzett dr. Király Zoltán kutatóprofesszor emléktábláját leplezték le ugyancsak az iskolában, és ugyanezen a napon a szabadkai Vojput Subotica valamelyest javított a pecesori út állapotán is.
A fokozott érdeklődés nem véletlen, vasárnap 7 és 20 óra között Óbecse község két helyi közösségében: Radičevićen és Pecesoron helyi közösségi választásokat tartanak. Míg Radičevićen szinte kizárólag szerbek élnek, addig Pecesoron fordított a helyzet, szinte teljesen magyar faluról van szó. A Vajdasági Magyar Szövetség pártként természetesen ezen a választáson nem szerepel, de Kiss Igor, a községi képviselő-testület elnöke szerint vannak olyan pecesori jelöltek, akik élvezik a párt támogatását.
Mindkét helyi közösségben 9 tanácstagot választanak a szavazásra jogosult polgárok. Pecesoron 154 személy szerepel a választási névjegyzékben, és 14 jelölt közül lehet majd választani.
Pénteken Juhász Attila mezőgazdasági államtitkár részvételével lakossági fórumot tartanak majd, ennek az időpontját később közlik a szervezők.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, feró
Többi hír
2021.06.19 - 21:01
A Vajdasági Magyar Szövetség Újvidéki Városi Szervezete megalakulásának 23.
Velünk együtt hozzák meg a ránk vonatkozó döntéseket
2021.06.19 - 20:50
A magyarországi Központi Statisztikai Hivatal 2016-ban elvégzett felmérésében a legmagasabb presztízsű foglalkozások
Nyilas Mihály: Megmaradásunk egyik alappillére a magyar jogászok jelenléte a köz- és a magánszférában
2021.06.19 - 10:09
Egy évvel ezelőtt helyezték le a Vackor Szabadkai Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő- és Gyakorlóintézmény alapköveit.
Szabadkán szeptember elsejétől fogadja a kicsinyeket a Vackor iskoláskor előtti intézmény
2021.06.18 - 08:17
Elfogadta a vajdasági költségvetés módosítási javaslatát csütörtöki ülésén Újvidéken a tartományi képviselőház, ennek
Tovább épülhet a kamenicai kórházkomplexum, és folytatják az infrastrukturális fejlesztéseket – Ülésezett a vajdasági parlament