Ugrás a tartalomra

Pásztor: A vajdasági magyarok kiállnak Orbán Viktor mellett

Orbán Viktor miniszterelnök fogadta Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét. A közel egyórás találkozón nagy megelégedéssel nyugtázták, hogy március elején, több mint egy évtizedes küzdelem eredményeként, Szerbia elnyerte az uniós tagjelölti státust, ami megkérdőjelezhetetlen érdeke a Szerbiában élő vajdasági magyar közösségnek és Magyarországnak is.

Pásztor István köszönetet mondott Magyarországnak és személy szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek az elmúlt hónapokban a tagjelöltség megszerzése érdekében kifejtett erős támogatásért, valamint a vajdasági magyar közösség újbóli kollektív megbélyegzésének egyértelmű és határozott elutasításáért. A megbeszélés fő témája a napokon belül kiírásra kerülő szerbiai általános választások ügye volt.

A VMSZ elnöke tájékoztatta a miniszterelnököt pártja választási programjáról és céljairól. A tárgyaló felek leszögezték, a megkezdett nemzeti és közösségi építkezés továbbvitelének záloga, így megkérdőjelezhetetlen nemzeti érdek, hogy a vajdasági magyar közösség – a Vajdasági Magyar Szövetség által – továbbra is megkerülhetetlen politikai erő legyen a szerbiai politizálás minden szintjén.

Orbán Viktor elfogadta Pásztor István meghívását, hogy személyesen vegyen részt a VMSZ kampányában, így előreláthatólag április végén ellátogat a Vajdaságba. A beszélgetésen áttekintették a folyamatban lévő, határon átnyúló gazdasági és fejlesztési ügyeket is.

Pásztor István elmondta: a vajdasági magyar közösség és a VMSZ kiáll a miniszterelnök és Magyarország kormánya mellett a Magyarország ellen folytatott méltatlan, egyoldalú és az európaiság értékrendjével szembemenő nemzetközi politikai hadjáratban.

Magyar Nemzet

Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen