Ugrás a tartalomra

Pásztor: Nincs normális kommunikáció a tartományi hatalmi koalícióban

Vannak bizonyos határai a szigor gyakorlásának a nagyobbik koalíciós partner részéről, nyilatkozta a VMSZ elnöke

A Demokrata Párt által vezetett tartományi hatalmi koalíció működik ugyan, de azon belül nincs normális kommunikáció – jelentette ki a Dnevnik újvidéki napilapnak Pásztor István, a VMSZ elnöke, tartományi házelnök. Hozzátéve, hogy semmit sem tud arról, hogy a tartományi kormányban íródna a Vajdaság pénzeléséről szóló törvény, Pásztor kiemelte, hogy ez egyik példája annak, hogy a koalíción belül nem a normális módon működik a kommunikáció.

„Ha minden normálisan működne, akkor az elmúlt hét-nyolc hónapban nem kerültem volna abba a helyzetbe, hogy mint a VMSZ elnöke, nem tudok semmit a Vajdaság autonómiájáról szóló deklarációról, a Vajdasági Fejlesztési Bank feltőkésítéséről, a költségvetés körüli egyeztetésekről és most arról, hogy készül-e a pénzelésről szóló törvény” – nyilatkozta.

Szerinte a kommunikáció ilyen módja „egy adott pillanatig” tolerálható, illetve még hozzátette, hogy „a szigor gyakorlásának a nagyobbik partner részéről is vannak bizonyos határai”.

Igor Mirović regionális fejlesztési és önkormányzati miniszter nyilatkozta a Vajdasági RTV-nek, hogy küszöbön áll a tartományi és a köztársasági kormány megállapodása a Vajdaság pénzeléséről szóló törvényről, vagyis, hogy a szerbiai kormány elfogadhatja azt a törvényjavaslatot, amelyet a tartományi szervek dolgoznak ki és továbbítják Belgrádnak.

A DP és a VMSZ mellett a tartományi többség része még a Vajdasági Szociáldemokrata Liga.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó online
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt