Ugrás a tartalomra
2022.09.13 - 17:07

Pásztor István: A lakosságnak és az iparnak is lesz áram és földgáz, méghozzá nagyon alacsony áron

Pásztor István: A lakosságnak és az iparnak is lesz áram és földgáz, méghozzá nagyon alacsony áron

 A zöld energiáról és a megújuló energiaforrások lehetőségeiről tanácskoztak a politika, a gazdaság és a tudomány képviselői a Tiszta Energetikai Technológiák 15. Nemzetközi Fórumán a Tartományi Képviselőházban.

A találkozó célja, hogy elemezzék azt, hogy Szerbia hol tart ezen a téren, valamint, hogy felmérjék milyen lehetőségek rejlenek a szél-, a napenergia, és a biomassza felhasználásának terén. Az előttünk álló lehetséges energiaválság kapcsán megállapították, hogy szükséges az odafigyelés és spórolás családi, intézményes, valamint országos szinten egyaránt.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház: „Azt kell, hogy mondjam, teljes felelősségem tudatában, hogy a szerb külpolitikának köszönve, a szerb energetikai politikának köszönve, az együttműködés rendszerének köszönve, amit az elmúlt években, az elmúlt egy évtizedben képviselt az ország, mi arról tudunk beszámolni, és arra készülhetünk, hogy az előttünk lévő télen lesz elegendő villanyáram is, és lesz elegendő gáz is, ami azért fontos, mert egyfajta biztonságot nyújt a családoknak, a háztartásoknak, és egyfajta magas szintű biztonságot nyújt az itteni iparnak. Nemcsak a lakosságnak lesz villanyáram és földgáz, hanem az iparnak is, méghozzá nagyon alacsony áron.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír