Ugrás a tartalomra

Pásztor István: A Fidesz-KDNP kormány nélkül károkat szenvedett volna el a határon túli magyarság

Pásztor István: A Fidesz-KDNP kormány nélkül károkat szenvedett volna el a határon túli magyarság

 Ha nincs a Fidesz-KDNP kormány Magyarországon és ez a fajta nemzetben gondolkodás és nemzetpolitika akkor hihetetlen károkat szenvedett volna el a határon túli magyarság.

Ezt mondta Pásztor István a VMSZ elnöke a Fidesz külügyi kabinetének kihelyezett ülésén a magyarországi Mándokon. Az aktuális külpolitikai kérdéseket körüljárva ezúttal szó volt a brüsszeli kérdésekről, a Fidesz és az Európai Néppárt viszonyáról, a szabadkereskedelmi egyezmények alakulásáról, a bővítéspolitikáról és nemzetpolitikáról is. Értékelték a nemzetpolitika tíz évét és véleményezték az elkövetkező tíz éves időszakot is.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Fontos, hogy a határon túli magyar közösségek megőrizzék a szellemi frissességüket, hogy ambíciójuk, elképzelésük, jövőképük legyen. Legalább annyira fontos, hogy Magyarország egy erős, tekintélyes ország legyen amelyik jó szomszédságpolitikai kapcsolatrendszert tud építeni, mert csak ez teszi lehetővé, hogy a határon túli magyar közösségek talpon maradjanak és fejlődni tudjanak.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír