Ugrás a tartalomra

Pastor: SVM u vlasti isključivo uz DS - nikako SNS

Savez vojvođanskih Mađara uzeće ulogu u radu vladajuće koalicije isključivo pod vođstvom Demokratske stranke, ali ne po svaku cenu, izjavio je poslanik u Skupštini Srbije Balint Pastor u intervjuu za portal "Vajdašag Ma”.
Prema njegovim rečima, SVM će nakon parlamentarnih izbora u Srbiji sarađivati sa partijama grupisanih oko Demokratske stranke, kao što je to činio i do sada.
 
“Bićemo delovi saveza vladajuće koalicije samo u slučaju ako postignemo dogovor o najvažnijim elementima našeg programa sa Borisom Tadićem, odnosno sa Demokratskom strankom”, rekao je Pastor.

On je objasio da su najvažniji elementi programa SVM-a autonomija Vojvodine, problemi vezani za madjarsku zajednicu i odgovarajuće subvencije poljoprivrednicima.

"U potpunosti isključujem saradnju na republičkom ili pokrajinskom nivou sa Srpskom naprednom strankom nakon izbora. Istovremeno, ukoliko će vladu formirati Demokratska stranka i Srpska napredna stranka, SVM će sasvim sigurno biti u opoziciji”, bio je kategoričan Balint Pastor.

Blic

Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen