Ugrás a tartalomra

Pastor: Sutra potpisivanje koalicionog sporazuma

Sutra u podne biće potpisan koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Subotici, izjavio je za Yu eco predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor.

Prema njegovim rečima, vlast će činiti široka koalicija stranaka – DS, SVM, SPS, LDP, LSV i Bunjevačke stranke. Pastor očekuje da će u petak biti održana sednica Skupštine na kojoj će se doneti sve neophodne odluke kako bi se proces konstituisanja vlasti mogao okončati.

Predsednik SVM-a nije želeo da pominje personalna rešenja, ali je rekao da će gradonačelnik biti iz redova DS-a, predsednik i sekretar Skupštine iz redova SVM-a, te da će od ukupno 11 članova gradskog veća SVM imati tri.

On smatra da se ovim stavlja tačka na nesporazume i otvara novi list u odnosima između dve najjače političke stranke u gradu – DS i SVM. Kako je rekao, na taj novi list trebaju da se stavljaju činjenice, okolnosti i događaji gradnje međusobnog poverenja i zajedničkog zalaganja za perspektivu Subotice, a na to je prema njegovim rečima SVM spreman.

Opširniji razgovor sa predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom, koji će u naredne četiri godine obavljati funkciju predsednika Skupštine Vojvodine, i njegova razmišljanja i stavove SVM-a po pitanju lokalne, pokrajinske i republičke vlasti pogledajte večeras, od 21 čas na Yu eco televiziji.

Ištvan Pastor će biti gost emisije “In medias res”, a njegov domaćin i voditelj emisije biće Jožef Pinter.

YU Eco

Többi hír