Ugrás a tartalomra

Pastor: Samostalnost stvar dogovora

 

– Saradnja unutar parlamentarne većine ni sa čije strane nije dovedena u pitanje, ali što se tiče perioda od decembra do danas, pokušao sam da predsedniku Tadiću objasnim motivaciju zašto nismo glasali za budžet. Imao sam utisak da nisam bio dovoljno ubedljiv i da je on ostao sa zadrškama u odnosu na prihvatanje našeg stava – ocenio je za „Dnevnik” lider SVM-a Ištvan Pastor prekjučerašnji susret s predsednikom Srbije i DS-a Borisom Tadićem.

Pastor je kazao da je u razgovoru ponovio da SVM želi da ostane partner DS-u, ali i da želi da zadrži svoju političku samostalnost, odnosno da u određenim situacijama ima drugačiji stav u odnosu na parlamentarnu većinu.

– «Konstatovali smo da bi trebalo imati mehanizam da izbegnemo situaciju u kojoj smo se našli u decembru, i dogovorili smo se da ćemo u onim trenucima kada imamo drugačiji stav u odnosu na većinu, ranije razgovarati i pokušati da nađemo rešenje» – naveo je Pastor.

Kada je reč o lokalnim prilikama u Subotici i Senti, gde je SVM prešao u opoziciju, Pastor je napomenuo da «„neće biti restauracije vlasti”», ali ni daljih koraka koji bi vodili još većoj razgradnji odnosa.

Komentarišući preksinoćnu odluku Saveta SVM-a da se odbije žalba Jožefa Kase zbog isključenja iz stranke, Ištvan Pastor je rekao da mu je „dosta žalosna ukupna situacija” koja je pratila taj slučaj proteklih meseci.

– Ali, nažalost, mislim da, ne samo u okviru SVM-a nego u odnosu na bilo koju drugu stranku, drugačija putanja nije postojala – zaključio je Pastor.

Z. Romić

Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen