Ugrás a tartalomra
2023.09.17 - 14:26

Parasztolimpia Moholon

Parasztolimpia Moholon

 7 csapat mérte össze tudását a vasárnap megszervezett Moholi Parasztolimpián. A kérdés az volt, hogy melyik csapat teljesít a legjobban a rá váró feladatokat illetően. Emellett főzőverseny, gyerekprogramok is várták a Moholra látogatókat.

A programon legjobban teljesítők értékes ajándékokban részesültek.

Versenyzőkkel telt meg a moholi Hangár melletti terület. Egymás után érkeztek a versenyszámok, ahol a Parasztolimpiára jelentkező csapatok próbálhatták ki magukat, hol egyéniben, hol csapatban.

Pálfi Krisztián, résztvevő, Magyarkanizsa: „Eddig kettő versenyszám ment le, mind a kettő ügyességi, illetve erőverseny. Az első az csizmadobás volt, itt 27 métert dobtam, életemben először dobtam, úgy éreztem, hogy első próbálkozásra jól sikerült, illetve a másik versenyszám a traktorkerék forgatás volt, itt 19-et sikerült elérnem.”
 

Az olimpiai programok színesek voltak, az öt fős csapatok mintegy 10 versenyszámban teljesíthettek.

Rigó Flórián, szervező, elnök, VMSZ moholi helyi szervezet: „A csapatok azok népi, mezőgazdasághoz tartozó számokban tudnak versenyezni, ilyen kerék gurítás, traktor tolás, szalma dobás, zsákhordás, ügyességi játékok, tojás hordás, ezek azok, amik a csapatjátékok. A gyerekeknek pedig zsákba ugrálás és hasonló programokat fogunk biztosítani.”

Az elmúlt években a Parasztolimpia a település egyik legnagyobb és leglátogatottabb családi rendezvényévé nőtte ki magát.

Tóbiás József, elnök, KKT, Ada: „Óriási jelentősége van, közösségépítő jelleg van, amely abban nyilvánul meg, hogy az emberek egy kellemes, közös napot töltenek el, és hónapokkal az esemény előtt már kérdezősködnek, hogy mikor fog lenni, hogy biztos itthon legyenek, külföldiek is, külföldről is haza jönnek az emberek.”

A program részeként főzőversenyt is szerveztek, ahol 49 csapat vett részt.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2023.10.02 - 08:46
Izgalmas előfutamokat hozott már a szombati nap a szilvásváradi lovas stadionban.
Zbornay Viktória Licino London nyergében kitűnően szerepelt a döntőben, mégis Kecskemét lovasa aratta le a babért
2023.10.01 - 15:49
 Ha valaki a Ludasi Betyárnapokat említi, akkor a jó hangulat, a finom ételek és programok sokasága jut először eszün