Ugrás a tartalomra

Oktatási intézmények és a gázfűtés korszerűsítése Kishegyesen

Oktatási intézmények és a gázfűtés korszerűsítése Kishegyesen

 Oktatási intézmények fejlesztésére és a gázfűtés korszerűsítésére kapott eszközöket Kishegyes község az illetékes minisztériumoktól, amihez az önrészt is biztosította az önkormányzat. Ezért volt szükség most a költségvetés módosítására.

A képviselő-testület mai ülésén elfogadta a tavalyi költségvetés zárszámadását is, amely pozitív véleményezést kapott. Napirenden szerepelt többek között a Regionális Hulladéklerakó Kft. idei első negyedévi működésére vonatkozó jelentés, valamint a kishegyesi Dr. Márton Sándor Egészségház munkaterve is.

További forrásokat sikerült biztosítania a kishegyesi önkormányzatnak különböző projektek megvalósítására, amiket most beépítettek a költségvetésbe. Az önrész előteremtése átcsoportosítással volt lehetséges, ami a képviselő-testület mostani döntésén múlt – mondta Sándor István alpolgármester.

„Az óvodafejlesztés tekintetében közel 8 millió dinárt kaptunk az infrastrukturális minisztériumtól, ehhez további 3,7 millió dinárt kellett hozzárendelnünk az önkormányzati költségvetésből. Hasonló jelleggel közel 3 millió dinár önrész kellett a gázfűtéses projekthez, ebben benne van maga a projekt tervezése, és az önkormányzat költsége lesz az is, hogy a Novi Sad Gasnál megkezdje a bekötésre vonatkozó rákapcsolódási eljárást.”

Az ülésen elfogadták a polgármester, a Városi Tanács, a községi polgári jogvédő jelentését, valamint a rendőrőrs beszámolóját a közbiztonság helyzetéről. Emellett a kishegyesi Dr. Márton Sándor Egészségház munkatervét is megszavazták a községi képviselők.

Juhász Bálint, elnök, KKT, Kishegyes: „Fontos, hogy a Regionális Hulladéklerakó negyedéves jelentése is elfogadásra került. Jelentősen megnöveltük a kommunális hulladéknak az elszállított mennyiségét, ugyanakkor a szelektív hulladékgyűjtésnek köszönhetően a kommunális hulladéknak a mennyisége vagy részarányát visszaszorítottuk, a szelektív hulladék aránya megnövekedett, ami azt gondolom, hogy szintén nagyon fontos.”

Telekvásárlási, illetve eladási ügyekben, továbbá személyi kérdésekben is döntött a KKT, amely mind a 26 napirendi pontot egyhangúlag elfogadta a 34. ülésén.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen