Ugrás a tartalomra

Ökrész Rozália: A közbeszerzés fontos eszköz a modern állam fejlődésében

Ökrész Rozália: A közbeszerzés fontos eszköz a modern állam fejlődésében

A közbeszerzés fontos eszköz a modern állam fejlődésében, mivel lehetővé teszi az intézmények számára az áruk és szolgáltatások objektív és átlátható beszerzését, miközben ösztönzi a költségvetési források felelős felhasználását, mondta Ökrész Rozália, a VMSZ képviselője, hozzátéve, hogy napjainkban a közbeszerzésnek nagy jelentőséget nyilvánítanak mind országos, mind nemzetközi szinten.

A közbeszerzési iroda adatai szerint 2019-ben 122.066 közbeszerzésről szóló szerződést kötöttek, összesen 441 milliárd dinár értékben. Tavaly mintegy 135 ezer szerződést kötöttek, ezek értéke 376 milliárd dinárt tesz ki, ismertette Ökrész.

A közbeszerzéssel kapcsolatban végzett kutatások kimutatták, hogy a legtöbb eljárásban csak egy ajánlat vett részt, de az Állami Számvevőszék jelentései is számos szabálytalanságra mutatnak rá, mondta a képviselő.

A köztársasági parlament mai ülésén a Vajdasági Magyar Szövetség a Pénzügyminisztériumhoz és a közbeszerzési irodához fogalmazott meg kérdéseket. Többek között arra a kérdésre keresik a választ, mi a véleménye a Pénzügyminisztériumnak és a közbeszerzési irodának a közölt adatokról?

Szerző (Forrás)
Magyar Szó
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét