Ugrás a tartalomra

Okos robot az általános iskolákban

Okos robot az általános iskolákban

 A robotok programozásához szükséges eszközzel bővül majd a szerbiai általános iskolák szertára. Zentán is lesz ilyen, mégpedig a Rotary Club és az önkormányzat jóvoltából.

Az úgynevezett m-bot hozzájárul ahhoz, hogy a diákok egyszerűen és szórakoztatóan tanulják meg a robotprogramozás alapjait. Ez a zentai iskolákhoz a helyi Rotary Club és az önkormányzat segítségével jut el.

A kezdeményezést az Egyesült Államokbeli Savanna város Rotary klubja indította el. A projektre 54400 amerikai dollárt gyűjtöttek össze. A zentai partnerszervezet feladata az volt, hogy az önrészt biztosítsa. Szerbiába összesen 100 általános iskola kap majd programozható robotot. Dragić Aleksandar, elnök, Rotary Club, Zenta: „Ezek kicsi szerkezetek, készülékek, amelyeket a szaktanár segítségével fognak megtanulni össze- és szétszerelni, különböző informatikai programokat írni, és így elsajátítani az informatikát. Úgy gondoljuk, hogy a gyermekeinket fel kell készíteni a jövőre, az informatikára, az IT-re.”

A megvalósításban Zenta Község Önkormányzata segít. Az erről szóló megállapodást hétfőn írta alá Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere a klub elnökével. Juhász Attila, művelődéssel és oktatással megbízott tanácstag, Zenta KT: „Nekünk az a legfontosabb, hogy a saját intézményeink, a város intézményei, iskolák és ezek a közintézmények, befogadó képességét lehetővé tegyük arra, hogy ezt a gyakorlatban minél előbb, minél hatékonyabban és minél jobban használni tudják a gyerekek.”

Az illetékesek szeretnék, ha még az idei tanévben eljutna az m-bot a diákokhoz.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír