Ugrás a tartalomra

Nikolić: Da mladi ovde grade karijere

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da Srbija mora da stvori adekvatne uslove kako bi mladi ljudi, mladi stručnjaci koji su otišli u inostranstvo u potragu za boljim životom i boljim uslovima rada mogli da se vrate i da u svojoj zemlji nastave svoje karijere i doprinesu našem društvu iskustvom i znanjima koja su stekli u drugim sredinama".

Predsednik Nikolić je tokom razgovora u Beogradu s delegacijom kanadskog Senata, koju je predvodio predsednik Senata, Noel Kinsel, rekao da je naša zemlja iskreno ušla u reforme, koje za cilj imaju da od Srbije stvore modernu, prosperitetnu državu i da bi nam u tom poslu od izuzetnog značaja bila pomoć dijaspore, naših ljudi koji žive i rade u inostranstvu, a kojih u velikom broju ima i u Kanadi, saoppstia je Služba predsednika Republike za saradnju s medijima.

Predsednik kanadskog Senata, Kinsel istakao je da su Kanađani srpskog porekla dali veliki doprinos izgradnji kanadskog društva i da je zbog svega toga Kanada zainteresovana da unapređuje i gradi što bolje odnose sa Republikom Srbijom.

On je dodao da je spreman da se angažuje u otvaranju novih puteva za kanadske investicije u srpsku privredu i za što veći pristup kanadskih kompanija na srpskom tržištu. Kinsel uputio je i poziv predsedniku Nikoliću da poseti Kanadu.

Szerző (Forrás)
Tanjug, D. Peternek
Többi hír