Ugrás a tartalomra

Munkahelyek megóvása és teremtése - tartományi foglalkoztatási pályázatok

Munkahelyek megóvása és teremtése - tartományi foglalkoztatási pályázatok

 Három pályázati kiírást jelentetett meg a tartományi gazdasági titkárság, amelyek célja a munkahelyek megóvása és újak teremtése. A részletekről Pelt Ilona tartományi gazdasági segédtitkár beszélt a Közügyekben.

Az új munkahelyekre, az önfoglalkoztatásra és közmunkára vonatkozó kiírásokra május 20-áig lehet pályázni.

A munkanélküliek alkalmazását 22 millió dinárral támogatják az idén. Munkásonként 250 ezer dinárra pályázhatnak azok a munkaadók, akik a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnál bejegyzett személyeket alkalmaznának.

További 15 millió dinárt különítettek el a tartományi költségvetésből az önfoglalkoztatás támogatására – mondta Pelt Ilona. Amennyiben a foglalkoztatási szolgálatnál bejegyzett személy saját vállalkozásba kezdene, a kezdeményezést szintén 250 ezer dinárral tudja segíteni a gazdasági titkárság.

A segédtitkár beszámolt arról is, hogy a közérdekű munkahelyek megtartását az idén 5 millió dinárral támogatja a titkárság. A kiírásra elsősorban a gazdasági személyként bejegyzett civil szervezetektől várják a kérelmeket.

Az elmúlt időszakban a gazdasági szereplők átgondolták a vállalkozásukat, és ennek következményeként sok a pályázó - emelte ki Pelt Ilona.

„Rengeteg pályázatot kaptunk, soha ilyen túljelentkezés nem volt, és ez jó jel, mivel megnőtt a pályázási kedv, átgondoltan és olyan dolgokra pályáznak, ami fejlesztésekkel próbálja továbbvinni a vállalkozásokat ezen a nehézségen.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV