Ugrás a tartalomra

Mi lesz napirenden a szabadkai VKT ülésén?

Mi lesz napirenden a szabadkai VKT ülésén?

 Dr. Pásztor Bálint, a testület elnöke szerint a holnapi ülésen olyan kérdésekről döntenek, amelyek fontosak lehetnek a város lakói számára.

A szabadkai költségvetés kilenc hónapos megvalósulása, a város területén létrejövő szélerőműpark kiépítése, zajvédelmi szabályozás, állategészségügyi kérdések, de bizottságok megválasztása és személyi kérdések is szerepelnek a Szabadkai Városi Képviselő-testület holnapi, 3. rendes ülésének napirendjén. Az 52 napirendi pontot ma dr. Pásztor Bálint, a VKT elnöke ismertette sajtótájékoztatóján a teljesség igénye nélkül.

Hagyományteremtő szándékkal hívta össze szerdai sajtótájékoztatóját dr. Pásztor Bálint, amit ezentúl a képviselő-testület ülései előtt mindig megtartanak majd. Mint mondta, a cél az, hogy biztosítsák a testület, valamint a város működésének átláthatóságát. „Ez fontos a nyitottság, az átláthatóság miatt, fontos azért, hogy a polgárok minél egyszerűbben, gördülékenyebben követhessék a VKT üléseit, illetve minél inkább tájékozottak legyenek a VKT és a városvezetés munkáját illetően.”

A csütörtöki ülésen egyebek között a szabadkai költségvetés első kilenc hónapban való megvalósulásáról is szó lesz, de közvállalatok működési tervéről is döntenek, továbbá több bizottságot is megválasztanak majd, amelyek a VKT működése kapcsán szükségesek, ilyen például a helyi választási bizottság is. Az ülésen téma lesz a Szabadka Város területén kiépülő szélerőműpark részletes szabályozási tervének elfogadása. A tervek szerint az erőműveket egy kilométernyi távolságra lehet majd felépíteni lakott területtől. „Amit én fontosnak tartok, hogy a csantavéri és környékbeli polgárok már jövedelmet valósítanak meg most is a földjeiknek a bérbeadásból, úgyhogy halad a dolog a maga útján. Nem egy egyszerű beruházásról van szó.”

A képviselők előtt lesz ezeken kívül a rendelet az óvodák hálózatáról, az állathigiéniai kommunális tevékenység ellátásáról szóló határozat is megszületik, emellett iskolaszékek tagjainak felmentése és kinevezése is naprenden szerepel. A zajvédelem kapcsán rengeteg panasz érkezett az elmúlt hónapokban, években a felügyelőséghez. Erre megoldást kínálnak majd a csütörtöki ülésen. „Ilyen szempontból tartom azt fontosnak, hogy a megelőző intézkedésekre is sor kerülhet ilyen tekintetben, illetve, hogy a büntetések terén is, illetve a határozat betartásának az ellenőrzése terén is precízebb szabályokat fog ez a határozat előirányozni, bízom benne, hogy a polgárok is elégedettek lesznek ezzel az új szabályozással.”

A szabadkai VKT ülése holnap 9 órakor lesz a Városháza dísztermében.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen