Ugrás a tartalomra

Megnyílt a Nemzetközi és Regionális Vásár Szabadkán

Túljelentkezés volt idén a Nemzetközi és Regionális Vásárra Szabadkán. A szervezők nem tudtak elegendő helyet biztosítani a jelentkező vállalatoknak, viszont így is több mint kétszázan mutatkoztak be.

Zsúfolásig telt a szabadkai Sportcsarnok. Nem csak a vállalkozók, de a középiskolák is kivették részüket úgy a szervezésben, mint pedig iskolájuk bemutatásában.

Bem Igor, tanár, Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola, Szabadka: „Be akarjuk mutatni azt, amit ajánlani tudunk a gazdaságnak, az iskolai szakokat a távhallgatóknak és a felnőtteknek egyaránt.”

A IX. Nemzetközi és Regionális Vásáron nemcsak itthoni, hanem külföldi települések is kínálták termékeiket.

Bíró Melinda, kiállító, Kelebia, Magyarország: „Mindenképpen szeretnénk megismertetni a településünket, eltökélt célunk, hogy Vajdaságban is többet tudjanak Kelebiáról, a településről.”

A rendezvény fő témája az energiahatékonyság volt.

Rumenjaković Karlo, szervező, Szabadkai Piacok: „Főként erre az iparágra próbáltunk koncentrálni, hogy olyan kiállítókat hozzunk, akiknek valamilyen energiahatékonysággal kapcsolatos termékük van.”

A vásárra idén először volt túljelentkezés. Végül közel kétszáz kiállítónak sikerült helyet biztosítani.

Maglai Jenő, polgármester, Szabadka: „Szabadka itt összekötő kapocsként jelenhet meg a régiók között. Az idei évben a Szerb Köztársaság képviselői vannak itt, ők is érdeklődnek a közép-európai régió irányába.

Szabadka kapcsolatai Magyarország, Horvátország és Románia irányába egy nagyon jó referenciát adnak ennek a városnak és a környéknek arra vonatkozóan, hogy a többi régiókból is jelen legyenek a kiállítók.”

A látogatókat nyereményjáték is várja, amelyet a szabadkai Tehnoserv vállalat szervez. A Nemzetközi és Regionális Vásár június 6-áig várja az érdeklődőket.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír