Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a VMSZ kvótareferendum-kampánya

Törökkanizsán kezdődött meg kedden a Vajdasági Magyar Szövetség magyarországi kvótareferendum kapcsán szervezett rendezvénysorozata. A Branislav Nušić Könyvtárban megtartott lakossági fórumon Újhelyi Nándor, a VMSZ községi szervezetének elnöke, Bús Ottó, a párt Intézőbizottságának elnöke és Kormányos László, a VMSZ tartományi képviselője ismertette a Vajdasági Magyar Szövetség álláspontjait.

A tisztségviselők felkérték a magyar állampolgársággal rendelkező törökkanizsaiakat, hogy mindenképpen szavazzanak és a “nem” szót karikázzák be a szavazólapon. A lakossági fórumon szó esett továbbá a Prosperitati Alapítvány támogatásairól, a falugondnoki szolgálat működéséről, de érintettek néhány törökkanizsai érdekeltségű témakört is.

Lakossági fórumot tartottak Kúlán kedden este a kvótareferendumról. A Vajdasági Magyar Szövetség illetékesei és Paskó Csaba plébános felhívta a közönség figyelmét az október 2-ai szavazás fontosságára. A bevezető beszédek után Paskó Csaba előadásában rámutatott a kereszténység és az iszlám vallás közötti ellentétekre, valamint arra, hogy milyen veszély fenyegeti Európát, amennyiben a népvándorlás nagyobb méreteket ölt.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír