Ugrás a tartalomra

Megkezdődik a leendő lánglovagok képzése

Megkezdődik a leendő lánglovagok képzése

 A hivatásos tűzoltóképzésre Temerinből, Doroszlóról, Bajsáról és Tiszakálmánfalváról nyertek felvételt.

A bajsai Győri Ákos az egyik azok közül, akikből hivatásos tűzoltó lesz a közeljövőben. A Vajdasági Magyar Szövetség közbenjárásának köszönhetően négy újabb magyar tűzoltó állhat munkába több vajdasági településen - nyilatkozta Közügyek című hírháttérműsorunkban dr. Pásztor Bálint.

A bajsai Győri Ákos már középiskolás kora óta a helyi Önkéntes Tűzoltó Testület tagja, és már csaknem egy évtizede parancsnoka is az egyesületnek. 2017 óta szeretne felvételt nyerni a kurzusra, ami most végre sikerült is neki. „Megkaptam pénteken a hivatalos jelentést, hogy most 27-én kell mennem Pancsovára. A kurzus 17 hétig tart. Körülbelül olyan elosztásban, hogy annak az első része elméleti, a második része pedig gyakorlati képzés.”

A bajsai Önkéntes Tűzoltó Testület 1934-ben alakult. Az egyesület tagjainak száma folyamatosan változik, az utóbbi években pedig csökkenő tendenciát mutat - mondta Cesznak Arnold. A testület elnöke hozzátette, Ákos évek óta kitart a testület mellett és nagyon lelkiismeretesen végzi a munkáját. Cesznak Arnold, elnök, Önkéntes Tűzoltó Testület, Bajsa: „Nemcsak itt, Bajsán önkénteskedik, hanem nagyon sok alkalommal napokat, sőt, heteket a topolyai hivatásos tűzoltólaktanyában is eltölt. Amikor van esetleg bármiféle tűzeset a községen kívül, akkor őt is bevetik, mint segédtűzoltót.”

A belügyminisztérium legutóbbi pályázati körében 11 fiatal fordult dr. Pásztor Bálinthoz segítségért annak érdekében, hogy felvételt nyerhessenek a kurzusra. A VMSZ alelnöke elmondta, közülük végül négynek sikerült a felvételi. „Az elmúlt években arra kértük a magyarokat, hogy jelentkezzenek a belügyminisztérium pályázataira, akár rendőr, akár tűzoltó képzésről van szó. Néhány hónappal ezelőtt jelent meg a tűzoltók felvételére vonatkozó közleménye a Belügyminisztériumnak, 11-en kerestek meg engem azzal, hogy pályáztak. A 11-ből pedig négyen nyertek felvételt.”

Dr. Pásztor Bálint továbbra is arra biztatja a vajdasági magyar fiatalokat, hogy vegyenek részt a belügyminisztérium pályázatain és tegyenek együtt a részarányos foglalkoztatásért.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen