Ugrás a tartalomra

Megdöbbentő agresszivitás

Pásztor István: Az erőszak nem válhat viselkedési formává Szerbiában

A szerbiai képviselőházban a héten immár másodszor fellángolt erőszakhullám kapcsán Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke lapunknak nyilatkozva kiemelte: lehetne azt mondani, hogy meglepő, ami az elmúlt napokban Boško Obradović vezénylésével történt, ám figyelembe véve az említett politikus eddigi magatartását, továbbá közéleti szerepvállalását, valamint parlamenti képviselői státuszával való folyamatos visszaélését, ez az állítás nem felelne meg a valóságnak. Ugyanakkor a tapasztalt agresszivitás mértéke megdöbbentő – tette hozzá a VMSZ elnöke.

 

Ez nem pártpolitikai kérdés, hanem az egymásra való odafigyelésnek és a kölcsönös felelősségnek a kérdése. Ennek okán hiszem, hogy nemcsak a magam, hanem számos polgártársamnak a nevében adhatok hangot felháborodásomnak. A lehető legerélyesebben visszautasítom annak a lehetőségét, hogy ez a magatartás viselkedési formává váljon Szerbiában. Mindenkit arra szólítok fel, hogy tartózkodjon az ehhez hasonló magatartástól és pártpolitikai hovatartozástól, és a lehető legerélyesebben ítélje el – fogalmazott Pásztor István.

Annak tekintetében, hogy milyen mértékben befolyásolhatják az ehhez hasonló incidensek, illetve megnyilvánulási formák az általános társadalmi, valamint a választási kampányt körüllengő hangulatot, a VMSZ elnöke kifejtette, hogy Boško Obradović nem véletlenül teszi azt, amit tesz. Neki a megfélemlítés, a társadalom stabilitásának a megingatása, valamint a közbeszédnek a cirkuszi szintre való leépítése a célja – hangsúlyozta Pásztor István, aki szerint mindebben éppen ez a legveszélyesebb és a legördögibb.

 

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, P.E.
Többi hír