Ugrás a tartalomra

Megalakult a zentai képviselő-testület is

A képviselők Barsi Mártát választották meg elnöknek, Sándor Józsefet pedig alelnöknek

Tegnap délelőtt Zentán is megtartották a községi képviselő-testület alakuló ülését, amelyen a községi választási bizottság jelentése és az ideiglenes ügyrend elfogadását követően hitelesítették a 29 tagot számláló testület mandátumát, megválasztották a testület elnökét, elnökhelyettesét és új titkárát. Az elnöki posztra Barsi Mártának, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) tagjának a kinevezését 25 képviselő javasolta, a titkos szavazást követően pedig egyhangúlag megválasztották a testület élére.

A helyettesének Sándor Józsefet, a Szerbiai Egyesült Régiók (SZER) képviselőjét választották meg, a testület új titkárának pedig a magyarkanizsai származású Körmöci Károly okleveles jogászt nevezték ki. A képviselő-testület alakuló ülésének a végén csupán egy képviselőcsoport, a Magyar Polgári Szövetség – Zenta a zentaiaké! háromtagú frakciója jelentette be megalakulását.

Barsi Márta a jelen lévő újságíróknak elmondta, hogy az alapvető dolog, amiért elfogadta a kinevezést, hogy mindent megtegyen a zentai polgárokért, a község előrehaladásáért, s hogy minden rendben menjen a nagykoalíció keretein belül. A kérdésre, hogy konkrétan mit is jelent ez a nagykoalíció, a kkt elnöke elmondta, hogy VMSZ a Szerbiai Egyesült Régiókkal és a nyugdíjasok pártjával van koalícióban, viszont a tárgyalások még nem fejeződtek be, ezért a zentai vezetőség megalakulása még folyamatban van, s ezzel kapcsolatban még nem tud mondani semmi konkrét dolgot, de a képviselő-testület következő ülését a jövő hétre tervezik, s addigra valószínűleg lezáródnak a végleges tárgyalások is.

A május 6-ai választások során egyébként a VMSZ 12 helyet szerzett magának a testületben, a SZER 3, a Szerbiai Szocialista Párt és a Szerbiai Egyesült Nyugdíjasok Pártja 1, a Demokrata Párt 10, a Magyar Polgári Szövetség pedig 3 helyet tudhat magáénak.

Magyar Szó

Többi hír