Ugrás a tartalomra

Maglai: A VMSZ a legerősebb párt Szabadkán

December 11-én ismételték meg a helyi közösségi választásokat Szabadka azon városrészeiben, ahol nem sikerült megegyezniük a pártoknak és a civil szervezeteknek, s megalakítaniuk a vezetőséget. Maglai Jenő, a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezetének elnöke mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy három helyi közösségben indítottak listát, és mindhárom helyen fölényesen nyert a párt. A politikus a VMSZ városi szervezetének nevében megköszönte a polgároknak a bizalmat, az aktivistáknak pedig a munkát. Mint mondta a hatalmon lévő pártok ötlete volt az, hogy a karácsonyi ünnepek előtt tartsanak választásokat.

– Ezek a politikai tömörülések pótvizsgát harcoltak ki maguknak abban bízva, hogy most jobban szerepelnek majd, mint június 5-én, a legutóbbi választásokon. A mostani választási eredményekből világosan látszik, hogy a VMSZ szerepet a legjobban – mondta Maglai. A politikus szerint világos üzenete van a mostani választásoknak: a VMSZ városi illetve országos politizálása a polgárok támogatottságát élvezi. A VMSZ helyi szervezetének elnöke a választást elemezve elmondta, hogy az a miloševići időket hozta újra vissza, hiszen egyes pártok a polgárokra a mérhetetlen nyomást gyakoroltak.

– Például Bajmokon szinte ostromállapotok uralkodtak. A szavazókat kényszeríthették arra, hogy menjenek ki szavazni, a faluban egyes pártok személyautókkal szállították a polgárokat a szavazóhelyre, ajándékokat osztogattak, telefonon zaklatták a lakosságot. Tudunk esetet, amikor egy családot hatszor hívtak fel telefonon, arra kérve, hogy menjenek ki szavazni – mondta Maglai, hozzátéve, hogy a VMSZ visszafogott kampányt folytatott. Az eredmények arról tanúskodnak, hogy a VMSZ szabadkán a legerősebb párt, a legnagyobb támogatottsággal bír.

Vajdaság Ma

Többi hír