Ugrás a tartalomra
2021.06.07 - 10:53

Legyen nemzeti minimum 15 millió magyar

Legyen nemzeti minimum 15 millió magyar

A nemzeti összetartozás napján szervezett Budapesten kerekasztal-beszélgetést a Határtalanul a Magyar Fiatalokért szervezet, melynek feltett célja, hogy összefogja és összekapcsolja az anyaországi fiatal politikusokat a határon túli magyar közéleti szereplőkkel. Az eseményen részt vett a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának elnöke, a VMSZ köztársasági képviselője, Kiss Nándor is.

A Határtalanul a Magyar Fiatalokért jelenleg a Legyen nemzeti minimum 15 millió magyar elnevezésű kampány keretein belül szervezte meg az ifjúsági kerekasztalt. A kampány célja, hogy a magyarországi politikában felhívják a figyelmet arra, hogy a határokon túl élő magyarok helyzete, szerepe ne csak politikai játszmák színtere legyen, hanem valóban nemzeti minimum legyen, hogy felkarolják a külföldön kisebbségben élő és tevékenykedő magyarokat. Mint azt Kiss elmondta, ennek apropóján összehívták a Kárpát-medencei ifjúsági szervezetek vezetőit annak érdekében, hogy személyesen tanácskozzanak az anyagországi és külhoni szervezetek kapcsolatáról. Az eseményen először a vendéglátók szólaltak fel, ezt követően a határon túli szervezetek képviselői beszéltek, végezetül pedig az európai nagypolitikában tevékenykedő képviselők ismertették álláspontjuk a témakörről.

Kiss a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnökeként szerint egyáltalán nem véletlen, hogy az eseményt a nemzeti összetartozás napján tartották meg, hiszen ezen a napon válik aktuálissá minden évben a külhoni magyarok helyzete. A VMSZ képviselője felszólalásában elsősorban olyan, a mindennapokban is fellelhető élethelyzetekről beszélt, amelyek kihívás elé állítják a külhoni magyar fiatalokat. Kiss hozzátette, hogy az elmúlt másfél évben a járvány különösen nehézzé tette a kapcsolattartást a Kárpát-medencei szervezetek között, de most végre volt lehetőség arra, hogy személyesen tárgyalják meg a jelenlegi időszakot és a jövőbeli terveket.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó
Többi hír
2021.06.19 - 21:01
A Vajdasági Magyar Szövetség Újvidéki Városi Szervezete megalakulásának 23.
Velünk együtt hozzák meg a ránk vonatkozó döntéseket
2021.06.19 - 20:50
A magyarországi Központi Statisztikai Hivatal 2016-ban elvégzett felmérésében a legmagasabb presztízsű foglalkozások
Nyilas Mihály: Megmaradásunk egyik alappillére a magyar jogászok jelenléte a köz- és a magánszférában
2021.06.19 - 10:09
Egy évvel ezelőtt helyezték le a Vackor Szabadkai Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő- és Gyakorlóintézmény alapköveit.
Szabadkán szeptember elsejétől fogadja a kicsinyeket a Vackor iskoláskor előtti intézmény
2021.06.18 - 08:17
Elfogadta a vajdasági költségvetés módosítási javaslatát csütörtöki ülésén Újvidéken a tartományi képviselőház, ennek
Tovább épülhet a kamenicai kórházkomplexum, és folytatják az infrastrukturális fejlesztéseket – Ülésezett a vajdasági parlament