Ugrás a tartalomra

Köztársasági támogatást kap a magyarkanizsai önkormányzat

A szerb kormány 50 millió dináros támogatást nyújt Magyarkanizsa községnek, ezzel pedig társfinanszírozóként részt vesz a város szennyvíztisztító-rendszerének felújításában és kibővítésében.

A résztámogatásról, valamint a község és a kormány együttműködéséről a Városházán tartottak sajtótájékoztatót az illetékesek.

Köztársasági költségvetési tartalékból biztosítják a támogatást a magyarkanizsai önkormányzat számára - emelte ki a sajtótájékoztatón Pásztor Bálint.

A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakcióvezetője hozzátette, a támogatás a VMSZ és a Szerb Haladó Párt együttműködésének egy újabb bizonyítéka: „Nagy örömömre szolgál, hogy bejelenthetem: a tegnapi nap folyamán meg is érkezett a magyarkanizsai költségvetésbe az az 50 millió dinár, amelyet a köztársasági kormánytól sikerült biztosítani a víztisztító projektumára.

Nagyon fontos azt elmondani, hogy néhány éve már van arra lehetőség, hogy különböző önkormányzatok az év végén jó projektumokra támogatáshoz jussanak a költségvetési tartalékból. Idén Magyarkanizsának sikerült ezt az 50 millió dinárt biztosítani.

Az IPA-projekt keretében megvalósuló felújításhoz a magyarkanizsai önkormányzatnak 15 százalék önrészt kell biztosítani, ezt a terhet sikerült enyhíteni a köztársasági kormánynak az 50 millió dináros támogatással - hangsúlyozta Fejsztámer Róbert polgármester: „Több, mint 220 millió dináros projektről beszélünk, aminek a 60-70 százalékát elő kell majd finanszírozni, és ha azt nézzük, hogy az önkormányzati költségvetés nagyjából 720-750 millió dináron szokott megállni éves szinten, akkor rögtön ki lehet számolni, hogy ez a megvalósítás szempontjából mennyire komoly fejtörést tud okozni az önkormányzatnak.”

Fejsztámer Róbert reményét fejezte ki a köztársasági támogatás kapcsán, hogy nem csak egyedi alkalomról van szó, hiszen a magyarkanizsai elképzelések megvalósításához nem csak tartományi, hanem köztársasági pénzeszközök is szükségesek.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen