Ugrás a tartalomra

A következő fürdőidényig befejeződhet a palicsi wellnessközpont

A következő fürdőidényig befejeződhet a palicsi wellnessközpont

 Köztársasági költségvetésből is biztosítanak anyagi támogatást a munkálatok befejezésére. Emellett tartományi eszközöknek köszönhetően a palicsi üdülőközpont területét is rendezik. Ülésezett Szabadka Város Képviselő-testülete.

230 millió dinár. Ennyit biztosít Szerbia a költségvetéséből a palicsi aquapark építési munkálatainak folytatására. Ehhez társul Szabadka Város 112 milliós támogatása. A munkálatok teljes befejezéséhez ehhez még további 500 millió dinárra lesz szükség. A VKT ülésén a fürdő kiépítésének elhúzódása vitát váltott ki.

Szabadka Polgári Mozgalma sérelmezi, hogy négy éve épül, és még nem kész. Miroslav Milojević, önkormányzati frakcióvezető: „A költségvetési ellenőrzések során találtak bizonyos dolgokat, ezt a jelentést továbbították Szabadka Város Építési Felügyelőségének, ami azt mutatja, hogy valamilyen politikai alku történt itt annak érdekében, hogy nyugodtabb vizekre tereljék a dolgokat, nehogy kiderüljön, mi történt az elmúlt időszakban.”

Stevan Bakić Szabadka polgármestere elmondta, számos tényező hátráltatta az építkezést.

„Sajnos, amikor elkezdődött a projekt, vagyis az aquapark kiépítése - az egy jó elképzelés volt - időközben jött 2020, a járvány, a covid-2019 időszaka, a gazdasági válság, a válság kezdete, amikor az építési alapanyagok ára az egekbe szökött, többször is, végül jött az energiaválság, és most itt van a háborús helyzet az európai kontinensen, minden úgy jött össze, ahogy nem kellett volna.”

A Vajdasági Magyar Szövetség önkormányzati frakcióvezetője azt nyilatkozta, hogy az elsődleges számítások szerint kevesebb összegbe került volna a fürdő kiépítése, valamint az építési időszak is rövidebb időre volt előlátva, azonban a munkálatok során hiányosságokat vettek észre a projektdokumentációban, az előzetes számítások nem voltak megfelelőek.

Nágel János, önkormányzati frakcióvezető, VMSZ: „Amikor a Park Palics Kft. élére új vezetőség került, Dencs Valéria igazgató vezetésével, átgondolták, átnézték, áttekintették a projektumokat, és azokban megtették a szükséges módosításokat, utána elvégezték a projekt befejezéséhez szükséges előszámításokat, megállapították, hogy ahhoz, hogy ez a beruházás befejeződjön 800 millió dinárra van szükség, és amint ezek az összegek rendelkezésre állnak, akkor kevesebb mint egy éven belül teljes egészében realizálni tudják ezt a nagyberuházást.”

Az ülésen elhangzott, hogy a palicsi üdülőközpont területét is rendezik, ennek értelmében rendezni kell a vagyonjogi viszonyokat, valamint az illegálisan épített és romos állapotban lévő épületeket lebontják majd. A terület rendezésére a tartomány 36,5 millió dinárt biztosít. Az önkormányzati képviselők más témákban is szavaztak, például Szabadka Város energiahatékonysági programjáról, amely most nem a magánépületekre, hanem a közvállalatokra és intézményekre vonatkozik. Célja az energiatakarékoskodás.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír