Ugrás a tartalomra
2023.05.24 - 08:40

Kovács Elvira: Minél több rendőr kerüljön ki a nemzeti közösségek soraiból

Kovács Elvira: Minél több rendőr kerüljön ki a nemzeti közösségek soraiból

 Ülésezik a szerbiai parlament. A fő téma az elmúlt időszakban történt tömeggyilkosságokkal kapcsolatos, beleértve az ország biztonsági helyzetét. Ennek kapcsán szólalt fel a köztársasági képviselőházban Kovács Elvira.

 

A parlament alelnöke, a Vajdasági Magyar Szövetség képviselője kiemelte, részletesen meg kell vizsgálni a történeteket, számolni kell a következményekkel, továbbá el kell érni azt, hogy ilyen soha többé ne fordulhasson elő. Kovács Elvira arról is szólt, hogy a VMSZ üdvözli az állam által meghozott intézkedéseket, amelyek az erőszak visszaszorítását célozzák meg. A rendőrök számának növelésével kapcsolatban a politikus elmondta, fontos lenne, ha a nemzeti közösségekből is kerülnének ki hatósági emberek.

Kovács Elvira, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Mindenekelőtt a hivatalos nyelvhasználathoz való jog tiszteletben tartása, a nemzeti kisebbségek arányos képviselete, de a társadalomba vetett bizalom növelése érdekében is, mivel a bizalmat közösen kell építenünk, beleértve a többségi nemzet, valamint a nemzeti közösségek tagjait is. Ezért is fontos, hogy minél több nemzeti kisebbséghez tartozó rendőr dolgozzon a rendőrségen.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2023.10.02 - 08:46
Izgalmas előfutamokat hozott már a szombati nap a szilvásváradi lovas stadionban.
Zbornay Viktória Licino London nyergében kitűnően szerepelt a döntőben, mégis Kecskemét lovasa aratta le a babért
2023.10.01 - 15:49
 Ha valaki a Ludasi Betyárnapokat említi, akkor a jó hangulat, a finom ételek és programok sokasága jut először eszün