Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: Minden állam felelős azért, hogy megállítsa a nők elleni erőszakot

Kovács Elvira: Minden állam felelős azért, hogy megállítsa a nők elleni erőszakot

 Minden állam felelős azért, hogy megakadályozza, megállítsa és büntesse a nők elleni erőszakot – hangsúlyozta Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke és köztársasági parlamenti képviselője az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének ülésén

Mint mondta, a családon belüli erőszakot sohasem a nők láthatatlan, személyes, privát fájdalmaként kell kezelni, mert ez igenis egy széleskörű társadalmi probléma. Hozzátette: annak érdekében, hogy a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról szóló isztambuli egyezménynek valóban hatása lehessen nők millióinak az életére, arra van szükség, hogy az egyes országok törvényeit összehangolják az egyezményben foglaltakkal. A politikus szerint az egyezmény átfogó keretet biztosít a nők elleni erőszak megelőzésére, az áldozatok védelmére és az elkövetők felelősségre vonására vonatkozóan.

A vitában részt vett Dubravka Filipovski, a Szerb Haladó Párt köztársasági parlamenti képviselője is, aki emlékeztetett arra, hogy Szerbia az elsők között ratifikálta az isztambuli egyezményt, és rámutatott, hogy ez a dokumentum a leghatékonyabb eszköz a családon belüli, illetve a nők elleni erőszak csökkentésére. Közölte: Szerbia megváltoztatta a büntető törvénykönyvét, külön törvényeket fogadott el a családon belüli erőszak megfékezése érdekében, és sürgősségi lépéseket vezetett be az áldozatokhoz történő hozzáférés megakadályozása érdekében.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény központi épületében tartományi támogatásból megvaló
Csütörtökön ünnepeltük József Attila születésnapját, azaz a magyar költészet napját, 1964 óta ezzel az ünneppel adózu
Fehér Ferencre emlékezett az újvidéki magyarság