Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira is felszólalt a stockholmi Európa-ügyi bizottsági elnökök találkozóján

Kovács Elvira is felszólalt a stockholmi Európa-ügyi bizottsági elnökök találkozóján

 Felszólalásában több témára is kitért.

A svéd uniós elnökség prioritásai olyan álláspontokat tükröznek, amelyeket az ország régóta képvisel az EU-n belül, és amelyek az Unió előtt álló jelenlegi geopolitikai és gazdasági kihívásokra is választ adnak - ezt mondta felszólalásában a stockholmi Európa-ügyi bizottsági elnökök találkozóján Kovács Elvira, a szerbiai köztársasági parlament integrációs bizottságának elnöke.

Mint közösségi oldalán kifejtette, több témát is érintett felszólalásában: egyebek között azt, hogy Svédország hosszútávú elkötelezettsége a Nyugat-Balkán európai útja mellett a régió legtöbb országával folytatott fejlesztési együttműködésben mutatkozik meg.

Svédország úgy véli, hogy az EU-ba csatlakozni kívánó országoknak, lehetőséget kell biztosítani erre. Kovács felszólalásában leszögezte, Szerbia tisztában van a megváltozott körülményekkel, és azzal, hogy az Európai Unió a külpolitikára helyezi a hangsúlyt, és az Oroszország elleni uniós szankciók bevezetése a tárgyalási folyamat előrehaladásának fokmérője.

Emlékeztetett, Szerbia is elítélte az orosz agressziót a nemzetközi testületekben. Hangsúlyozta, további erőfeszítéseket kell tenni a nyugat-balkáni térség európai perspektívájának valóra váltása és a fennálló problémák megoldása érdekében.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír