Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: alakítsunk ki napirendet a gyerekekkel

Nem csak a felnőttek mindennapjait változtatta meg a rendkívüli helyzet. A gyerekek napi rutinját és elfoglaltságait is át kellett alakítani a járvány miatt meghozott szabályokhoz alkalmazkodva.

Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke a napi rutin kialakítását ajánlja a szülők számára. A játékok mellett számos feladatot adhatunk a gyerekeknek, amit egy adott napszakban kötelességük elvégezni. Ezzel is elüthetjük az idejüket és közben felelősségvállalásra is taníthatjuk a lurkókat - tette hozzá a politikus.

Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke: „És amit a szakértők nem győznek elégszer hangsúlyozni, a gyermekek koruknak, érettségüknek megfelelő háztartási munkákban is részt kell, hogy vegyenek. A családnak lehet közös pihenőideje, de minden családtag kedve szerint is eltöltheti a szabadidejét. Fontosak és számomra igen élvezetesek a közös kutatási tevékenységek a tanulás körül. A gyermekprojektek nyomon követése. Kutatás az interneten, enciklopédiák olvasása, emberek felkeresése. Nagyszülők, rokonok, barátok rendszeres felhívása.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír