Ugrás a tartalomra

Jó kapcsolat a német nagykövetséggel

A város több projektumot is előkészít az együttműködés továbbfejlesztésére

Heinz Wilhelm, Németország belgrádi nagykövete szabadkai látogatása alkalmával találkozott Maglai Jenő polgármesterrel is, aki elmondta, nagy öröm számára, hogy városunkban üdvözölheti a nagykövetet, már csak azért is, mert komoly német tőke van jelen Szabadkán, a Német Nemzeti Tanács székhelye is ebben a városban található és egy kisebb német közösség is él itt.

– Korábban a város segített a német közösségnek, most pedig a Német Nemzeti Tanácsnak segítve rendelkezésükre bocsátottuk a működésükhöz szükséges helyiségeket, melyeket az önkormányzat saját költségén újított fel. Úgy vélem, a fentiek miatt is a város jó kapcsolatot tart fenn a belgrádi német nagykövetséggel. Az együttműködést számos területen továbbfejleszthetjük, például a gazdasághoz vagy a kultúrához kötődően, de az a segítség által is, melyet a város az itt élő német közösségnek tud nyújtani. Megbeszéltük a nagykövet úrral, hogy kidolgozunk néhány javaslatot, projektumot a lehetséges együttműködés kapcsán, s bízom benne, hogy ebből sok mindent meg is tudunk majd valósítani.

Maglai kiemelte, nagyon fontos a Palicsi- és Ludasi-tó biodiverzitásának megőrzésére vonatkozó projektum megvalósulása, melyet az egyik német bankkal közösen realizálnának, melyhez azonban a német nagykövetség támogatására is szükség van.

Heinz Wilhelm úgy fogalmazott, talán már korábban el kellett volna látogatnia Szabadkára, azonban sok fontos dolgot kellett elintéznie, azonban ez mindenképpen egy fontos város Németország számára, hiszen itt él a német közösség egy része, itt van a nemzeti tanácsuk székhelye és természetesen sok német cég is jelen van itt. Elmondta, lehetősége volt Szabadka központjában egy kis sétát is tenni, melyet gyönyörű városnak nevezett, s mint kiemelte, Szabadka stratégiailag fontos helyen fekszik, közel Közép-Európához, ezért mindenképpen fontos és érdekes a német cégek számára.

Szerző (Forrás)
s.l., Magyar Szó
Többi hír