Ugrás a tartalomra

Javítják a dűlőutakat

Zenta község területén számos út karbantartását végezték el az elmúlt időszakban
Javítják a dűlőutakat

Szerdán délelőtt Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere, Homolya Ákos civil szervezetekkel megbízott tanácstag, Cipó Igor, a falvakkal és a helyi közösségekkel megbízott tanácstag és Igor Stojkov, a községi képviselő-testület titkára a zentai szennyvíztisztító telep mögötti mákosi határutak munkálatait tekintette meg. Az utak új salakréteget kapnak, amit gépek segítségével egyenlítenek el, hogy minél járhatóbbak legyenek.

A helyszínen Cipó Igor elmondta, hogy ez a projekt a zentai önkormányzat több éves terve, és minden évben önerőből, vagy tartományi támogatással a község területén levő dőlőutakat újítják fel.

– Összesen hét helyi közösség részesül ebből a salakozási akcióból, négy falusi és három városi. Tornyoson, Felsőhegyen, Bogarason és Keviben már befejeződtek a munkálatok. A város területén lévő földutakkal pedig a hét végére készülnek el, ha az időjárás engedi. A beruházás összege négymillió hétszázezer dinárt tesz ki, amelyet egységesen osztunk szét minden helyi közösség között, ami annyit jelent hogy mindenhol kilencszáz méter dőlőutat tudunk járhatóvá tenni. A polgárok számára nagyon fontos ezen utak felújítása, hiszen sokan foglalkoznak földműveléssel, és ennek köszönhetően könnyebben meg tudják közelíteni a kívánt földterületet – magyarázta a tanácstag.

Czegledi Rudolf polgármester örömét fejezte ki, hogy jól haladnak a munkák, és hangsúlyozta, hogy, az idei évben sok utcát helyreállítottak. Volt ahol a csatornahálózat kiépítését fejezték be, és volt, ahol új útburkolatot fektettek le.

– A zentai önkormányzat az idei évre 9 millió dinárt irányozott elő az utak felújítására, és lassan a munkálatok a végéhez közelednek. A költségvetésünk megengedte, hogy a Dózsa György utcát újra aszfaltozzuk, mintegy 435 méter hosszan. Abban az utcában a nagy forgalom miatt villanyrendőrt helyeztünk ki, és úgy éreztük szükségszerű az útburkolat lecserélése is. Az aszfaltozás a múlt héten fejeződött és ezzel egy korszerűbb utat biztosítottunk a városközpont és a kertek helyi közösség között – mondta Czegledi Rudolf.

Az idei évre összesen 32 utcára készítették el a tervdokumentációt a város területén, amely különböző munkálatokat tartalmaz, többek között útfelújításokat, vagy teljesen új utak kiépítését.

– Az útfelújításokra szánt költségvetésünket az idén teljesen önerőből finanszíroztuk, de bízunk benne hogy jövőre különböző pályázatok nyílnak, amelyekre majd sikeresen pályázunk. Ha támogatáshoz jutunk, olyan utcákat is kiaszfaltozhatunk, ahol jelenleg földút van – mondta a polgármester, majd hozzátette, hogy a csatornakiépítési munkák lassan befejeződnek a város területén, és várhatóan jövőre mindenhol kiépül – folytatta Czegledi.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, HAT