Ugrás a tartalomra

Hogyan fejlődjön Topolya 2030-ig?

Hogyan fejlődjön Topolya 2030-ig?

 Folyamatban van Topolya község fejlesztési tervének kidolgozása a 2022-2030 közötti időszakra vonatkozóan. Az átláthatóság érdekében az önkormányzat a vállalkozókat és a polgárokat is szeretné bevonni a munkába. Ma tartották az első megbeszélést.

A terv kidolgozására három tematikus szakmai csoportot hoztak létre. Most a gazdasági és vállalkozási fejlesztésekkel foglalkozó csoport tartott interaktív tanácskozást, amelyen véleményeket, ötleteket vártak a résztvevőktől. Szakáll Eleonóra kezdő vállalkozóként nagy érdeklődéssel tett eleget a meghívásnak.

Szakáll Eleonóra, tulajdonos, Egyedi Pékség: „Nagyon fontosnak tartom ezt az összejövetelt, és mindenféleképpen támogatom Topolya előrehaladását, és remélem, hogy mi is hozzá tudunk járulni fejlődéséhez akár a turizmusban, akár az új ízeinkkel.”

Ennek a fejlesztési programnak kell meghatároznia a prioritásokat Topolya község fejlesztésében, valamint a hosszú távú terveket is az élet minden területén – hangsúlyozta Szatmári Adrián polgármester. Hozzátette, nagyon fontos, hogy a terv kidolgozása átlátható legyen, ezért minél több személyt szeretnének aktívan bevonni a munkába.

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „Szeretnénk bekapcsolni a közszférát, a civil szférát, valamint a magánszférát is. A következő hét folyamán elérhető lesz Topolya község honlapján egy kérdőív, és tisztelettel szeretnék megkérni minden topolyai lakost, minden Topolya községi lakost, hogy töltse ki ezt a kérdőívet és közösen döntsünk ezekben a fontos kérdésekben.”

A polgármester elmondta, a közeljövőben folytatják a már megkezdett projekteket, mint a szennyvíztisztító kiépítése, a csatornahálózat bővítése, de tervben van többek között a vízgyár kapacitásának bővítése, a vízellátás fejlesztése és a városi park felújítása is.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír