Ugrás a tartalomra
2021.10.14 - 08:16

Hogyan fejlődjön Topolya 2030-ig?

Hogyan fejlődjön Topolya 2030-ig?

 Folyamatban van Topolya község fejlesztési tervének kidolgozása a 2022-2030 közötti időszakra vonatkozóan. Az átláthatóság érdekében az önkormányzat a vállalkozókat és a polgárokat is szeretné bevonni a munkába. Ma tartották az első megbeszélést.

A terv kidolgozására három tematikus szakmai csoportot hoztak létre. Most a gazdasági és vállalkozási fejlesztésekkel foglalkozó csoport tartott interaktív tanácskozást, amelyen véleményeket, ötleteket vártak a résztvevőktől. Szakáll Eleonóra kezdő vállalkozóként nagy érdeklődéssel tett eleget a meghívásnak.

Szakáll Eleonóra, tulajdonos, Egyedi Pékség: „Nagyon fontosnak tartom ezt az összejövetelt, és mindenféleképpen támogatom Topolya előrehaladását, és remélem, hogy mi is hozzá tudunk járulni fejlődéséhez akár a turizmusban, akár az új ízeinkkel.”

Ennek a fejlesztési programnak kell meghatároznia a prioritásokat Topolya község fejlesztésében, valamint a hosszú távú terveket is az élet minden területén – hangsúlyozta Szatmári Adrián polgármester. Hozzátette, nagyon fontos, hogy a terv kidolgozása átlátható legyen, ezért minél több személyt szeretnének aktívan bevonni a munkába.

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „Szeretnénk bekapcsolni a közszférát, a civil szférát, valamint a magánszférát is. A következő hét folyamán elérhető lesz Topolya község honlapján egy kérdőív, és tisztelettel szeretnék megkérni minden topolyai lakost, minden Topolya községi lakost, hogy töltse ki ezt a kérdőívet és közösen döntsünk ezekben a fontos kérdésekben.”

A polgármester elmondta, a közeljövőben folytatják a már megkezdett projekteket, mint a szennyvíztisztító kiépítése, a csatornahálózat bővítése, de tervben van többek között a vízgyár kapacitásának bővítése, a vízellátás fejlesztése és a városi park felújítása is.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2021.10.22 - 10:16
Kishegyes önkormányzata több pályázatot is kiírt általános és középiskolás diákok, valamint egyetemi hallgatók támoga
Kishegyes község támogatja a tanulókat – A diákok pályázata lezárult, az egyetemisták még jelentkezhetnek
2021.10.22 - 10:10
A Vajdasági Magyar Szövetség Újvidéki Városi Szervezete a megalakulása óta részt vesz a vajdasági magyar közösség fej
Piroson hat kétnyelvű utcanévtáblát tettek fel
2021.10.21 - 10:20
A topolyai önkormányzat megjelentette a 2021/22-es tanévre vonatkozó felsőfokú ösztöndíjpályázatát.
Ismét támogatja a topolyai község a felsőfokú tanulmányaikat folytató fiatalokat
2021.10.21 - 09:48
Magyarkanizsa október 20-án ünnepelte a község napját, a török hódoltság alóli felszabadulás évfordulóján.
Magyarkanizsa megjutalmazza legsikeresebb polgárait és intézményeit – Községnapi díszülést tartottak