Ugrás a tartalomra

Habsburg Károly Pásztor Istvánnal tárgyalt

Pásztor István vajdasági házelnök fogadta ma több napos szerbiai látogatását töltő Habsburg Károly főherceget és delegációját, s a találkozón hangsúlyozta, a tartományi parlament a kilencvenes évek kezdete óta elkötelezett az európai értékek mellett, függetlenül a polgárainak nemzeti és más hovatartozásától. Leszögezte, a tartomány mindig is része volt Közép-Európának kulturális és gazdasági, meg államberendezési szempontból is.

Pásztor István örömének adott hangot, amiért Szerbia formálisan is megkezdte az európai uniós tárgyalásokat, s hangsúlyozta készek tárgyalni minden témáról, mert a megoldatlan kérdések a csatlakozás után válnak problémává.

Elmondta, Vajdaság élen jár a határokon átívelő együttműködések létrehozásában, s mivel uniós tagállamok veszik körül, így még több lehetősége van az uniós források lehívására, s az IPA-projektumokon keresztül bevonzott eszközök több mint 70 százaléka is Vajdaságba érkezik.

Habsburg Károly kifejtette, a kilencvenes években járt először Szerbiában, s az akkori helyzet össze sem hasonlítható a jelenlegivel. Az Európai Parlament egykori képviselőjeként azt mondta, az EP-ben helyet kell biztosítani a tagjelölt államok képviselőinek is.

„Mindazok a gazdasági problémák mellett, amelyekkel az EU szembesült, az unió nemcsak egy gazdasági térség, hanem egy békeprojekt is. Stabilitást és békét garantál minden tagállamának” – szögezte le Habsburg Károly, aki a házelnökkel folytatott tárgyalását követően Európai integráció – Szerbiának az EU felé vezető úton nyújtott támogatás címmel előadást tartott a tartományi parlamentben.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét