Ugrás a tartalomra
2021.01.11 - 14:21

Fremond Árpád: Sikeres évet zár a topolyai önkormányzat

Fremond Árpád: Sikeres évet zár a topolyai önkormányzat

 A nehézségek ellenére sikeres évet zár a VMSZ által irányított topolyai önkormányzat - értékelte Fremond Árpád. A VMSZ községi szervezetének elnöke az elmúlt időszak eredményei mellett Topolya 2021-es terveire is kitért sajtótájékoztatóján.

Politikai szempontból a választási évek a legfontosabbak és ez az év ilyen volt - mondta Fremond Árpád. A Vajdasági Magyar Szövetség topolyai községi szervezetének elnöke kiemelte, sikerült abszolút többséget szereznie a pártnak a helyi képviselő testületben és a járvány okozta nehézségek ellenére is sikeresnek értékelte az elmúlt évet.

Fremond Árpád, topolyai elnök, VMSZ: „Egy elég nehéz éven vagyunk túl, hiszen állandó küzdelemben voltunk egy láthatatlan ellenséggel szemben. Rengeteg szabályzat, intézkedés, rendelet történt. Mindemellett azt kell, hogy mondjam, hogy végül is Topolya községben mindenki betartott mindent, és ennek köszönhetően sikeresen tudtuk teljesíteni az évet, nem voltak komolyabb fennakadások.”

A 2021-es költségvetésben nem csökkentek az összegek, amelyek a fejlesztésekre és a nagy projektekre voltak előlátva - hangsúlyozta Fremond Árpád. Hozzátette, a topolyai fürdő építése kiválóan halad és kiemelten kezelik ezt a beruházást. Hozzátette, elkövetkező időszakban szeretnének a hotel építésére is jobban fókuszálni.

Fremond Árpád, topolyai elnök, VMSZ: „A szennyvíztisztító és a fővezeték építkezéséhez az összeg már biztosított. Környezetvédelmi szempontból nagyon fontos fejlesztésről van szó, és ha ebben az évben minden jól megy, akkor ezt a projektet is betudjuk majd fejezni. Erre fogunk fókuszálni, hogy kiépüljön. A tartomány folyamatosan támogatja ezeket a projekteket és itt a helyi erőforrások is rendelkezésre álltak. Ami még fontos a 2021-es év szempontjából az az, hogy ősztől a diákok a diákotthont birtokba vegyék.”

A VMSZ községi szervezetének elnöke hozzátette, várhatóan idén a stadion is elkészül, ehhez azonban biztosítani kell a létesítmény körüli szükséges infrastruktúrát is. A topolyai fejlesztések mellett Fremond a környező falvakban tervezett beruházásokról is beszélt. Bácskossuthfalván jelenleg is zajlik a fürdő bővítése, Bajsán pedig remélhetőleg idén már használatba is vehetik a medencét. A kultúra terén is számos beruházás várható, Pacséron és Zentagunarason a színházteremet újítják fel, míg Gunarason az elkészült civil központ kezdheti meg működését.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír