Ugrás a tartalomra
2023.06.05 - 11:37

Folytatódik a szennyvízhálózat bővítése Szabadkán

Folytatódik a szennyvízhálózat bővítése Szabadkán

 Az év második felében folytatódhat a szennyvízhálózat bővítése Szabadkán a Tiszta Szerbia program keretében - jelentette be a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában dr. Pásztor Bálint.

A szabadkai VKT elnöke kiemelte, a képviselő-testület legutóbbi ülésén fontos volt az egyes helyi közösségek részletes szabályozási tervének elfogadására a közműhálózat fejlesztése miatt. Kiemelte, hogy a közeljövőben 110 kilométer szennyvízhálózat épülhet ki a fejlesztéseknek köszönhetően.

„Most már teljes bizonyossággal bejelenthető, hogy a nyár vége felé, vagy kora ősszel Szabadkán el fognak indulni ezek a munkálatok, aztán Palicson is, illetve Csantavéren és Bajmokon. A két utóbbi településen szennyvíztisztító kiépítésére is sor kerül, Palics lesz a város területén az első település, amely 100 százalékban lefedésre kerül csatornahálózat által és Szabadkán a városban is számos helyi közösség esetében ki fog épülni a szennyvízhálózat. Ez a vasútépítés mellett talán azt mondható, hogy Szabadka történetének a legnagyobb egyben kivitelezett infrastruktúra fejlesztési akciója.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2023.10.02 - 08:46
Izgalmas előfutamokat hozott már a szombati nap a szilvásváradi lovas stadionban.
Zbornay Viktória Licino London nyergében kitűnően szerepelt a döntőben, mégis Kecskemét lovasa aratta le a babért
2023.10.01 - 15:49
 Ha valaki a Ludasi Betyárnapokat említi, akkor a jó hangulat, a finom ételek és programok sokasága jut először eszün