Ugrás a tartalomra
2023.02.05 - 13:18

Fókuszban az igazságügyet érintő törvénycsomag

Fókuszban az igazságügyet érintő törvénycsomag

 Ma is ülésezik a szerbiai köztársasági parlament. A képviselők 32 napirendi pontot tárgyalnak meg az első rendkívüli ülés folytatásában.

A fókuszban az igazságügyet érintő törvénycsomag van, de más témák is szóba kerültek az ülésen, ahol ismét kialakult kisebb kakaskodás az ellenzék és a kormánypártok között. Ökrész Rozália, a VMSZ köztársasági képviselője egyes, gazdasági kérdéseket érintő törvényjavaslatokat érintett felszólalásában. Szerbia Nemzetközi Valutaalappal szembeni kötelezettségeit, valamint az alappal kötött készenléti hitelmegállapodás felhasználását érintő javaslattal kapcsolatban szólalt fel. Egyebek között hangsúlyozta, az IMF még mindig alacsonyabb kamattal kínál hiteleket az országoknak a kereskedelmi bankoknál. Mint mondta, a szervezetet sok esetben negatív kontextusban említik. A VMSZ támogatja a törvényjavaslatot, mert szerintük az újabb készenléti hitelmegállapodással biztosíthatók a további strukturális reformok az országban, különös tekintettel az energetikára.
 

Ökrész Rozália, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „A világ legtöbb országa már harmadik éve gazdasági válsággal küzd. A 2023-as év is számos kihívást tartogat. Ebben az időszakban egy államnak a legfontosabb, hogy stabil legyen, hogy fizetőképes legyen. Szerbiát támogatják a nemzetközi szervezetekben, ami ezekben az időkben rendkívül fontos a stabilitás megőrzése érdekében, amit szeretnénk megtartani minden eddig elért gazdasági eredménnyel együtt.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2023.03.20 - 08:23
A héten az öntözőrendszerek kiépítésére és fejlesztésére, a jégvédő hálók beszerzésére, a gyümölcs- és szőlőtermesztő
További pályázatokat jelentetett meg a mezőgazdasági titkárság
2023.03.18 - 12:31
Zentán hetente előfordul, hogy valamelyik jelzőlámpa sárgán villog, vagy egyáltalán nem működik, ami problémákat okoz
A zentai jelzőlámpák sokszor meghibásodnak a rossz időjárási viszonyok miatt
2023.03.17 - 19:24
Az új belgrádi városvezetés megalakulása óta, azaz tíz hónapja számos újdonságot vezettek be, többek között az idén s
Hamarosan megkezdődik a metró építése
2023.03.17 - 08:31
 Nagybecskerek magyarsága tegnap a katolikus temetőben, Szemere Pál honvédőrnagy emléktáblájánál tartott koszorúzási