Ugrás a tartalomra

Felújították a szabadkai Október 10. Általános Iskolában lévő sportpályát

Felújították a szabadkai Október 10. Általános Iskolában lévő sportpályát

 Emellett az intézményben is javításokat végeznek majd. A kinti pálya burkolatát újra lefedték és lefestették, míg bent egyebek között csempéznek a nyári szünetben. A fejlesztéseket köztársasági és tartományi pályázatokból valósítják meg.

Az Október 10. Általános Iskolába több mint 300 diák jár. Már nagy szükség volt a sportpálya felújítására a biztonságos játék és torna érdekében. A felújításra nyert összeg 2 millió 400 ezer dinár volt.

Đurić Kiss Melinda, az iskola igazgatója elmondta: „A sportpálya felülete teljesen alkalmatlan volt arra, hogy a tornaórákat biztonságosan tudjuk lebonyolítani. Rések, hasadások és különböző bemélyedések keletkeztek rajta.”

Az idén hatvanéves iskolában összesen két sikeres projekt valósul meg.

Dr. Pásztor Bálint, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke: „Egyrészt megújult a kültéri sportpálya, másrészt pedig az iskola épületének a folyosója fog megújulni a nyári szünetben. Új csempék fognak kerülni a folyosóra.”

A projektek megvalósulásához az iskola a szerbiai Igazságügyi Minisztériumnál is sikeresen pályázott.

Nyilas Mihály szerbiai igazságügyi államtitkár: „Az Igazságügyi Minisztérium évente ír ki pályázatot azoknak az eszközöknek a beszerzésére és felhasználására, amelyeket a büntetőeljárás elhalasztása kapcsán gyűjt össze a minisztérium, illetve a köztársaság ügyészségei.”

A Tartományi Kormány stratégiailag fontosnak tartja a folyamatos beruházást az oktatási intézményekbe - mondta Szakállas Zsolt tartományi oktatási titkár.

„2017-től számítva megközelítőleg tízmillió dinár került beruházásra az Október 10. Általános Iskolába Szabadkán. Elsősorban infrastrukturális beruházásokról beszélünk, de ugyanúgy egyes programokat és projekteket is támogatni tudtunk.”

A két projekt összesen mintegy 4 millió dinárból valósul meg, amelyet két forrásból, tartományi és köztársasági eszközökből valósít meg az iskola.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír