Ugrás a tartalomra

Faluszépítő akció Oromhegyesen és Tóthfaluban

Faluszépítő akció Oromhegyesen és Tóthfaluban

 Munkaakción vettek részt ma a két bácskai település szorgos lakói. A takarítás mellett fásítás is zajlott Oromhegyesen a VMSZ Ifjúsági Fóruma programjának köszönhetően.

Egyszerre több helyszínen dolgoztak Tóthfalu önkéntesei, az egészségház és a posta körüli park, valamint a régi iskola környékét takarították. A szervezők a fiatalabbakat is bevonták a munkaakcióba, a gyerekeknek ifjúsági szemétszedő akciót szerveztek - mondta Kiss Róbert. a tóthfalusi helyi közösség tanácstagja.

„Az idei munkaakció pont olyan időszakban volt, hogy a tavasz első pár napján vagyunk és folynak a munkálatok a földeken, ezért nem nagy létszámmal jelentek meg a faluból az emberek, de a gyerekek annál nagyobb létszámmal, úgyhogy a gyerekek képviselték szüleiket a munkaakción.”

Munkaakciót tartottak ma délelőtt Oromhegyesen is. A falu játszóterét, parkjait és a faluház környékét tisztították meg az önkéntesek. Fásítás is volt a településen, 20 csemetét ültettek el a résztvevők.

Az oromhegyesi munkaakció megszervezését a helyi közösség tanácsa kezdeményezte.

Szeles Viktória, alelnök, Oromegyes HK: „A falu egész területén önkéntesek szorgoskodtak, akik pozitívan fogadták a helyi közösség tanácsának a kezdeményezését, és velünk együtt dolgoztak, hogy a településünk szebb és tisztább legyen. A munka jó hangulatban zajlott, az időjárás is kedvező volt.”

A szervezők elégedettek voltak a rendezvényen való részvétellel. A takarítás mellett facsemetéket is ültettek.

Bajusz Konc Ágnes, a VMSZ oromhegyesi elnöke: „A VMSZ Ifjúsági Fórumának köszönhetően, illetve az ő programjuknak, a Faültetési program keretén belül fát ültettünk. Méghozzá azért, hogy bővítsük a zöld övezeteinket, valamint alakítsunk ki újat. Ennek köszönhetően 20 fát ültettünk el, pontosan erre a park területre tízet, és lent a játszótéren még tízet. Nagy örömmel vettünk részt a programban, mert az oromhegyesieknek nagyon fontos a környezetvédelem és a környezet.”

A szervezők a következő hetekben egy nagyobb fásítási akciót szeretnének majd megszervezni, illetve tervben van a falu további szépítése.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV