Ugrás a tartalomra

Ez erős volt! - Chili Fesztet tartottak Kisradanovácon

Ez erős volt! - Chili Fesztet tartottak Kisradanovácon

 Ismét megszervezték a Chili Fesztet Kisradanovácon. A kirakodóvásár mellett erősevő versenyt is tartottak. A legbátrabbaknak a különféle erős paprikával megspékelt csilis babot kellett befalniuk, minél rövidebb idő alatt.
 

Dobó István most vett részt először erősevő versenyen. A harmadik helyen sikerült végeznie a megmérettetésen.

„Nagyon szeretem a csípős ételeket, gyerekkorom óta. Minden ételbe beleteszem az erős paprikát. A családom mondja is néha, hogy túlzásba viszem. Ilyen versenyen azonban még nem vettem részt. Kíváncsi vagyok, hogy itt milyen ízekre fogok ráharapni, milyet fogok megkóstolni.”
 

Az erősevő versenyen nemcsak minél gyorsabban kellett megenni a csípős ételt, hanem utána még öt percig nem volt szabad inni, így alakult ki a végső sorrend.
 

A kirakodóvásárra is sokan kíváncsiak voltak, ennek a nagy részét azonban az eső elmosta.

Tripolszki Tímea, a VMSZ kisradanováci helyi szervezetének elnöke: „Idén egy kicsit szélesebb körű választékkal rendelkezünk a kirakodóvásáron. Vannak szappankészítőink, mézeskalács-készítők, valamint mézes bácsink is van. Persze vannak csilit áruló emberek is, akik megjelentek az idén is, és elhozták a portékájukat, amik nagyon érdekesek.”
 

Idén nőknek is meghirdették a versenyt, azonban az utolsó pillanatban nem akadt bátor hölgy, aki kipróbálta volna az erős ínyencségeket. A szervezők bíznak abban, hogy az eseményt évről évre nagyobb érdeklődés övezi majd, jövőre pedig már a nők is bátrabbak lesznek.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír