Ugrás a tartalomra
2021.10.08 - 13:33

Energiatakarékosabb intézménnyé vált a szabadkai Majsai Úti Általános Iskola

Energiatakarékosabb intézménnyé vált a szabadkai Majsai Úti Általános Iskola

 Az intézményben felújították a villamosvezetéket, illetve száz új lámpát is felszereltek. A beruházást a Tartományi Oktatási Titkárság támogatta.

Kreatívan telt a gyermekhét a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában. A diákok büszkén mutatták meg rajzaikat dr. Pásztor Bálintnak, a szabadkai VKT elnökének és Szakállas Zsolt, tartományi oktatási titkárnak. A kiállításon kívül a felújított villamosvezetéknek, az energiatakarékos izzóknak is örülhetnek a diákok és az intézmény dolgozói egyaránt.

Bognár Beáta, a Majsai Úti Általános Iskola igazgatója kiemelte: „Sikerült a régi világítótestek egy részét kicserélnünk energiatakarékos led világítótestekre. Összesen száz ilyen világítótestről van szó. Ezek a munkálatok a tervdokumentációban előlátott munkálatok első szakaszát jelentik. Még négy ilyen szakasz vár megvalósításra.”

A beruházás 2 millió dinárból valósult meg a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi Titkárság jóvoltából – emelte ki Szakállas Zsolt az illetékes tartományi titkár. Hozzátette: „Nagyon fontos, hogy az iskolaigazgatók elkészítsék a projekteket, konkrét terveik legyenek. Tudják, hogy melyek azok a prioritások, amiket szeretnének a következő 5 évben megvalósítani az iskolában. Így amikor kiírásra kerülnek a pályázatok, akkor már kész dokumentációval rendelkeznek és mindig sikeresen tudnak majd pályázni.”

Dr. Pásztor Bálint kiemelte, ez az intézmény az egyik leggyorsabban fejlődő iskola a városban. A szabadkai VKT elnöke hangsúlyozta, számos pályázási lehetőség áll rendelkezésre.

„Ha az elmúlt éveket vesszük alapul, akkor elmondhatom, hogy belföldi eszközökből 14 millió dinár értékben sikerült beruházásokat megvalósítani, és nagyon hasonló összegben anyaországi támogatásnak köszönhetően is valósultak meg beruházások az MNT közbenjárásának köszönhetően.”

A Majsai Úti Általános Iskolának egyébként 620 diákja és 82 dolgozója van.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2021.10.22 - 10:16
Kishegyes önkormányzata több pályázatot is kiírt általános és középiskolás diákok, valamint egyetemi hallgatók támoga
Kishegyes község támogatja a tanulókat – A diákok pályázata lezárult, az egyetemisták még jelentkezhetnek
2021.10.22 - 10:10
A Vajdasági Magyar Szövetség Újvidéki Városi Szervezete a megalakulása óta részt vesz a vajdasági magyar közösség fej
Piroson hat kétnyelvű utcanévtáblát tettek fel
2021.10.21 - 10:20
A topolyai önkormányzat megjelentette a 2021/22-es tanévre vonatkozó felsőfokú ösztöndíjpályázatát.
Ismét támogatja a topolyai község a felsőfokú tanulmányaikat folytató fiatalokat
2021.10.21 - 09:48
Magyarkanizsa október 20-án ünnepelte a község napját, a török hódoltság alóli felszabadulás évfordulóján.
Magyarkanizsa megjutalmazza legsikeresebb polgárait és intézményeit – Községnapi díszülést tartottak