Ugrás a tartalomra
2023.02.01 - 14:46

Előtérben a foglalkoztatás növelése és a környezetvédelem Szabadkán

Előtérben a foglalkoztatás növelése és a környezetvédelem Szabadkán

 Környezetvédelmi és foglalkoztatási akciótervekkel, valamint alapítványok működési terveivel kapcsolatos témák szerepelnek Szabadka Városi Képviselő-testületének holnapi ülésén. A bejelentés szerint 16 napirendi pontot vitatnak majd meg a képviselők.
 

Szabadka Város Képviselő-testületének idei második ülésén napirenden szerepel majd a 2023-as foglalkoztatási akcióterv is. Ennek köszönhetően Szabadka Város területén az elképzelések szerint 61 személy tud munkába állni - mondta sajtótájékoztatóján dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, Szabadka VKT: „Három alpontja fog megvalósulni ennek az akciótervnek az idei év folyamán. Egyrészt a nehezen foglalkoztatható személyek munkába állása az egyik ilyen cél, a másik az önfoglalkoztatás, a harmadik a közmunka program keretén belül történő foglalkoztatás. Összesen 10 millió dinárt biztosít a város ezekre a célokra, és mellé a köztársasági munkaközvetítő még melléteszi a saját eszközeit.”
 

A többi között megvitatják a képviselők a város által létrehozott alapok és alapítványok jelentéseit és pénzügyi terveit is. Ezen kívül napirendre kerül a környezetvédelmi költségvetési alap eszközeinek idei évi felhasználása is - tette hozzá a VKT elnöke.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, Szabadka VKT: „Ez azt jelenti, hogy holnap megteremtjük a jogalapot, és azt követően hamarosan kiírásra kerülnek a pályázatok. Különböző válfajaira vonatkozik majd a környezetvédelemnek, a természetvédelemtől kezdve a regionális hulladéktároló működésének biztosításán keresztül a monitoringon át, és így tovább. Mindezekre az ökológiai célokra összesen 178,2 millió dinárt biztosítunk a költségvetésben.”

Az ülést Nebojša Crnogorac, a VKT elnök-helyettese vezeti majd, mivel csütörtökön a köztársasági parlament is ülésezik a koszovói jelentés kapcsán, amelyen dr. Pásztor Bálint is részt vesz, mint a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2023.03.20 - 08:23
A héten az öntözőrendszerek kiépítésére és fejlesztésére, a jégvédő hálók beszerzésére, a gyümölcs- és szőlőtermesztő
További pályázatokat jelentetett meg a mezőgazdasági titkárság
2023.03.18 - 12:31
Zentán hetente előfordul, hogy valamelyik jelzőlámpa sárgán villog, vagy egyáltalán nem működik, ami problémákat okoz
A zentai jelzőlámpák sokszor meghibásodnak a rossz időjárási viszonyok miatt
2023.03.17 - 19:24
Az új belgrádi városvezetés megalakulása óta, azaz tíz hónapja számos újdonságot vezettek be, többek között az idén s
Hamarosan megkezdődik a metró építése
2023.03.17 - 08:31
 Nagybecskerek magyarsága tegnap a katolikus temetőben, Szemere Pál honvédőrnagy emléktáblájánál tartott koszorúzási