Ugrás a tartalomra
2023.02.01 - 14:46

Előtérben a foglalkoztatás növelése és a környezetvédelem Szabadkán

Előtérben a foglalkoztatás növelése és a környezetvédelem Szabadkán

 Környezetvédelmi és foglalkoztatási akciótervekkel, valamint alapítványok működési terveivel kapcsolatos témák szerepelnek Szabadka Városi Képviselő-testületének holnapi ülésén. A bejelentés szerint 16 napirendi pontot vitatnak majd meg a képviselők.
 

Szabadka Város Képviselő-testületének idei második ülésén napirenden szerepel majd a 2023-as foglalkoztatási akcióterv is. Ennek köszönhetően Szabadka Város területén az elképzelések szerint 61 személy tud munkába állni - mondta sajtótájékoztatóján dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, Szabadka VKT: „Három alpontja fog megvalósulni ennek az akciótervnek az idei év folyamán. Egyrészt a nehezen foglalkoztatható személyek munkába állása az egyik ilyen cél, a másik az önfoglalkoztatás, a harmadik a közmunka program keretén belül történő foglalkoztatás. Összesen 10 millió dinárt biztosít a város ezekre a célokra, és mellé a köztársasági munkaközvetítő még melléteszi a saját eszközeit.”
 

A többi között megvitatják a képviselők a város által létrehozott alapok és alapítványok jelentéseit és pénzügyi terveit is. Ezen kívül napirendre kerül a környezetvédelmi költségvetési alap eszközeinek idei évi felhasználása is - tette hozzá a VKT elnöke.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, Szabadka VKT: „Ez azt jelenti, hogy holnap megteremtjük a jogalapot, és azt követően hamarosan kiírásra kerülnek a pályázatok. Különböző válfajaira vonatkozik majd a környezetvédelemnek, a természetvédelemtől kezdve a regionális hulladéktároló működésének biztosításán keresztül a monitoringon át, és így tovább. Mindezekre az ökológiai célokra összesen 178,2 millió dinárt biztosítunk a költségvetésben.”

Az ülést Nebojša Crnogorac, a VKT elnök-helyettese vezeti majd, mivel csütörtökön a köztársasági parlament is ülésezik a koszovói jelentés kapcsán, amelyen dr. Pásztor Bálint is részt vesz, mint a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2023.10.02 - 08:46
Izgalmas előfutamokat hozott már a szombati nap a szilvásváradi lovas stadionban.
Zbornay Viktória Licino London nyergében kitűnően szerepelt a döntőben, mégis Kecskemét lovasa aratta le a babért
2023.10.01 - 15:49
 Ha valaki a Ludasi Betyárnapokat említi, akkor a jó hangulat, a finom ételek és programok sokasága jut először eszün